

Το λευκό ψωμί είναι μια τροφή που οι περισσότεροι καταναλώνουν στο καθημερινό διατροφολόγιό τους.
Τι συμβαίνει όμως στον οργανισμό μας όταν καταναλώνουμε λευκό ψωμί; Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες που βρίσκονται στο λευκό ψωμί έχουν ελάχιστες φυτικές ίνες και υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, κάτι που σημαίνει ότι αυξάνουν απότομα το σάκχαρο στο αίμα και αμέσως το ρίχνουν με αποτέλεσμα να ξαναπεινάμε.
Για αυτό το λόγο είναι καλύτερα να επιλέγουμε ψωμί ολικής άλεσης, που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες οι οποίες διασπώνται πιο αργά στο στομάχι και μας κρατούν χορτάτους για περισσότερο χρόνο.
