Φάτε αυτό μετά τα γιορτινά γεύματα και δεν θα παχύνετε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έχετε υποπέσει με πολλές διατροφικές αμαρτίες τις τελευταίες μέρες και δεν ξέρετε πως να αντισταθμίσετε το κακό που έχετε κάνει στην σιλουέτα σας; Τότε σας προτείνουμε έναν πολύ υγιεινό και άμεσο τρόπο... Την καταναλωση bilberry (Vaccinium myrtillus). Συγκαταλέγεται στην κατηγορία των μούρων και μοιάζει αρκετά με το μύρτιλλο (blueberry) είναι όμως πιο άγριο και πιο όξινο.

Σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποίησαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας και δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS ONE , το συγκεκριμένο είδος μούρων αποδείχθηκε πως επιδρά θετικά στην αρτηριακή πίεση και προστατεύει από τη γενικευμένη φλεγμονή.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα οφέλη αυτών των μούρων αποδίδονται στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, τις ευεργετικές χημικές ουσίες που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση δεκάδων ασθενειών.

Έτσι για τρεις μήνες, οι ερευνητές χορήγησαν σε ποντίκια-πειραματόζωα μεγάλες ποσότητες λιπαρών. Σε μερικά από τα ποντίκια, έδωσαν επίσης μικρή ποσότητα μούρων.

Μελετώντας λοιπόν τα επίπεδα φλεγμονής στα κύτταρα των ποντικιών αλλά και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσα ποντίκια κατανάλωναν τα μούρα, στο πλαίσιο ενός διατροφικού προγράμματος με πολλά λιπαρά, παρουσίαζαν σημαντικά χαμηλότερους δείκτες φλεγμονής.

Πηγή: Helthpro.gr