Προσοχή! Aνθρώπινες τροφές που μπορεί να σκοτώσουν το σκύλο σας!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όσοι έχουν σκυλάκια ξέρουν καλά την αντίδραση των μικρών φίλων μας όταν αντιληφθούν μια νέα μυρωδιά από φαγητό κοντά τους και ιδίως την περίλυπη έκφρασή τους για μια, μικρή έστω, γεύση από τη λιχουδιά μας.

Όσο όμως και να τα αγαπάτε θα πρέπει να αντισταθείτε και να μην δώσετε σε αυτά ούτε ελάχιστη από κάποιες συγκεκριμένες ανθρώπινες τροφές, αφού μπορεί και να αποβούν μοιραίες για τα αγαπημένα ζωά...

Δείτε λοιπόν από ποιες τροφές πρέπει οπωσδήποτε να προφυλάξετε τον αγαπημένο σας σκύλο:

1. Σοκολάτα
Τι περιέχει: Η σοκολάτα περιέχει καφεϊνη και θεοβρομίνη.
Τι μπορεί να προκαλέσει: Αν καταναλωθεί από ένα σκύλο μπορεί να προκαλέσει εμετό, αφυδάτωση, πόνο στο στομάχι, αρρυθμίες, επιλυπτικές κρίσεις, ακόμη και θάνατο.

2. Γάλα
Τι περιέχει: Το γάλα περιέχει ζάχαρη που τα σκυλιά δεν έχουν τα κατάλληλα ένζυμα για να χωνέψουν.
Τι μπορεί να προκαλέσει: Η κατανάλωση γάλακτος από σκύλους μπορεί να προκαλέσει εμετό, διάρροια, προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα. Αν και δεν θεωρείται θανατηφόρο, όταν καταναλωθεί το γάλα μπορεί να προκαλέσει έκθεση σε άλλα μικρόβια που στην πορεία να οδηγήσουν σε θανατηφόρους ιούς.

3. Τυρί
Τι περιέχει: Όπως και το γάλα το τυρί περιέχει ζάχαρη και άλλα παχυντικά συστατικά που οι σκύλοι δεν έχουν τα κατάλληλα ένζυμα για να χωνέψουν.Τι μπορεί να προκαλέσει: Το τυρί μπορεί να προκαλέσει αέρια, διάρροια στο σκύλο σας μέχρι και εμετό.

4. Κρεμμύδι
Τι περιέχουν: Τα κρεμμύδια περιέχουν ενώσεις που μπορεί να είναι επιβλαβείς για τα σκυλιά αν καταποθούν σε μεγάλες ποσότητες.
Τι μπορεί να προκαλέσουν: Τα κρεμμύδια μπορούν να βλάψουν τα ερυθρά κύτταρα του αίματος των σκυλιών με αποτέλεσμα να γίνονται πιο αδύναμα και να μετακινούνται λιγότερο. Αν καταναλωθούν αρκετά κρεμμύδια η μετάγγιση αίματος θα είναι απαραίτητη.

5. Φουντούκια Αυστραλίας, macadamias
Τι περιέχουν: Οι συγκεκριμένες χημικές ουσίες που βρίσκονται στα macadamias είναι ακόμη άγνωστες αυτή τη στιγμή. Είναι όμως γνωστό ότι προκαλούν μια τοξική αντίδραση στους σκύλους σε περίπτωση κατανάλωσής τους.
Τι μπορεί να προκαλέσουν: Τα σκυλιά θα αναπτύξουν αδυναμία και ανικανότητα να περπατήσουν, ειδικά στα πίσω τους πόδια. Εμετός, ασταθές βάδισμα, κατάθλιψη, τρόμος και υπερθερμία είναι τα υπόλοιπα συμπτώματα.

6. Σκόρδο
Τι περιέχει: Το σκόρδο είναι ακόμη πιο τοξικό από τη σοκολάτα. Δεδομένου οτι το σκόρδο είναι συγγενικό με το κρεμμύδι περιέχουν τις ίδιες τοξικές ενώσεις.
Τι μπορεί να προκαλέσει: Η επίδραση της κατανάλωσης σκόρδου στα ερυθρά κύτταρα του αίματος των σκυλιών εμφανίζεται αφότου περάσουν λίγες μέρες. Η ουρά αποκτά χρώμα πορτοκαλί εώς βαθύ κόκκινο. Η μετάγγιση αίματος θα είναι αναγκαία...

7. Σταφύλι
Τι περιέχει: Αν και προς το παρόν είναι άγνωστες οι χημικές ουσίες και ενώσεις που περιέχουν τα σταφύλια, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι προκαλούν τοξικότητα στους σκύλους και το αποτέλεσμα της μεγαλης κατανάλωσης είναι αρκετά καταστροφικό.
Τι μπορεί να προκαλέσει: Τα σταφύλια και οι σταφίδες μπορεί να προκαλέσουν νεφρική ανεπάρκεια. Μπορεί επίσης να αναπτύξουν εμετό ή διάρροια καθώς και ληθαργική κατάσταση. Επίσης υπάρχουν συμπτώματα αφυδάτωσης και ο θάνατος μπορεί να επέλθει σε τρεις έως και τέσσερις μέρες.

8. Αβοκάντο
Τι περιέχει: Το αβοκάντο έχει μια τοξίνη μέσα του που ονομάζεται ‘persin’.
Τι μπορεί να προκαλέσει: To αβοκάντο μπορεί να έχει τοξικές επιδράσεις στους σκύλους ανάλογα με την ποικιλία, μπορούν να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές, δυσκολία στην αναπνοή και συσσώρευση υγρού στο στήθος.

9. Μήλο
Τι περιέχει: Ο πυρήνας ενός μήλου περιέχει κυανογόνους γλυκοζίτες που είναι γνωστοί επίσης ως κυανιούχο.
Τι μπορεί να προκαλέσει: Μερικά από τα συμπτώματα που μπορεί να προκληθούν είναι ζάλη, δυσκολία στην αναπνοή, επιλυπτικές κρίσεις, λιποθυμίες, σοκ ακόμα και κώμα.

10. Ζυμάρι
Τι περιέχει: Η ωμή ζύμη και η μαγιά μπορεί κατά την ζύμωση στο στομάχι του σκύλου να γίνουν τοξικά.
Τι μπορεί να προκαλέσει: Εκτός από την τοξικότητα από το αλκόολ που παράγεται στο στομάχι, η ζύμη μπορεί να επεκταθεί και στο έντερο και να δημιουργήσει ένα μεγάλο ποσό αερίου στο πεμπτικό σύστημα . Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό πόνο και ενδεχομένως ρήξη του στομαχιού ή του εντέρου.

11. Καφές
Τι περιέχει: Ο καφές περιέχει ένα διεγερτικό που ονομάζεται μεθυλιωμένη ξανθίνη.
Τι μπορεί να προκαλέσει: Κατανάλωση καφέ από σκύλους μπορεί να προκαλέσει εμετό, υπερκόπωση, αρρυθμίες μέχρι και θάνατο.

12. Μπέικον
Τι περιέχει: Το μπέικον είναι πλούσιο σε λίπος με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρρώστιες στο πάγκρεας των σκυλιών.
Τι μπορεί να προκαλέσει: Κατανάλωση μπέικον μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην πέψη και πολλές άλλες μολύνσεις...