ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΞΙΦΑΡΑ: «Να κάνουμε τον Πειραιά μας μια Πόλη Πρότυπο για τους ανθρώπους του»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...Άρθρο της Αγγελικής Ξιφαρά, υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου Πειραιά με τον Νίκο Βλαχάκο

Ο Πειραιάς θέλουμε να γίνει μια πόλη που να μας σέβεται. Πρέπει να δουλέψουμε σε επίπεδο γειτονιάς. Οι γειτονιές είμαστε οι άνθρωποι, τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, πράγματα που κάνουν την ζωή μας πιο όμορφη ή πιο άσχημη, πιο εύκολη ή πιο δύσκολη. Πρέπει να ζωντανέψουν οι γειτονιές, να ζωντανέψουν οι κάτοικοι, να δουν ότι νοιάζεσαι πραγματικά γι αυτούς. Διεκδικούν τόσο απλά πράγματα!

Οι ανάγκες τους είναι πράγματα της καθημερινότητας. Με όσους συνομιλώ αισθάνονται παραμελημένοι, νιώθουν ότι δεν υπάρχει κάποιος να τους ακούσει, ότι τους έχουν κοροϊδέψει αρκετά, γι αυτό και κάποιοι έχουν παραιτηθεί. Αντιδρούν γιατί προσπαθούν μόνοι τους και πέφτουν πάνω σε τοίχος.

Ο Δήμαρχος που θα ενδιαφερθεί για την καθημερινότητα του πολίτη, που θα προσπαθήσει να κάνει την ζωή του πιο όμορφη, πιο ζωντανή, πιο εύκολη, πιο ενδιαφέρον θα έχει τον πολίτη δίπλα του. Να προσπαθεί μαζί του, και τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εκπληκτικό.

Όσο καλύτερα αισθάνονται οι άνθρωποι, τόσο πιο όμορφη θα γίνεται η πόλη μας!

Δεν πρέπει να αρκεστούμε στο να έχουμε έναν υποφερτό Πειραιά, πρέπει να διεκδικήσουμε έναν όμορφο Πειραιά, μία πόλη που να σε κάνει να θες να συμμετέχεις.

Δεν γίνεται να ζεις σε μια βρώμικη πόλη, να μην έχεις φωτισμό στους δρόμους,  να περπατάς και να πέφτεις πάνω σε σπασμένες πλάκες πεζοδρομίων, να οδηγείς και να πέφτεις συνεχώς σε λακούβες, να ξεκινάς για μια σύντομη διαδρομή και να μην ξέρεις πότε θα καταφέρεις να φτάσεις,  να μην μπορείς να πας βόλτα σε ένα καθαρό και ασφαλή πάρκο, να μην έχεις  χώρους να πας το παιδί σου να παίξει ή να αθληθεί, να μην υπάρχουν πολιτιστικές δράσεις για όλες τις ηλικίες. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, αλλά θα ήταν προτιμότερο να κάνουμε περισσότερα. Όλοι μαζί! Να κάνουμε τις γειτονιές μας όμορφες.

Να κάνουμε τον Πειραιά μας μια Πόλη Πρότυπο για τους ανθρώπους του.

Διαβάστε επίσης: 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΞΙΦΑΡΑ: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά με τον Νίκο Βλαχάκο