ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ: «Το Πέραμα υστερεί σημαντικά σε υποδομές που αφορούν την καθαριότητα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Περάματος με τον Γιάννη Λαγουδάκο και το συνδυασμό «Πέραμα Όλοι μαζί»

- Ο Χρήστος Θεοδοσιάδης υπήρξε υπάλληλος καθαριότητας στο Δήμο Περάματος 

- Γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας που ταλανίζουν το Πέραμα 

- Δείτε τι αναφέρει και τι λύσεις προτείνει για την βελτίωση της κατάστασης 

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ:

Φίλες και φίλοι Συνδημότες,
η ενασχόληση με τα κοινά είναι μια απόφαση που προήλθε από την διαπίστωση πως ο τόπος που ζω συνεχώς υποβαθμίζεται.
Το Πέραμα υστερεί σημαντικά σε υποδομές και δράσεις που αφορούν τον πολιτισμό την καθαριότητα και την ανακύκλωση.
Εγκατάλειψη των δομών που είχαν  δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια με φωτεινές εξαιρέσεις τις φιλότιμες προσπάθειες αρκετών συλλόγων που παραδόξως δεν τυγχάνουν καμίας υποστήριξης.

Χειρότερα ακόμα είναι τα πράγματα και στο περιβάλλον, το οποίο δεν είναι μόνο η φύση και όσα την συνθέτουν, είναι και τα Αστικό περιβάλλον όπου ο Δημότης  ζει την καθημερινότητα του,
Το Αστικό περιβάλλον έχει άμεση σχέση με την καθαριότητα και τον τρόπο που γίνεται, είναι η αντίληψη του πως θέλουμε να ζούμε. Πράγματα άγνωστα για όσους τα τελευταία χρόνια είχαν την τύχη του Περάματος στα χέρια τους.


Παρόλο που υπήρξα για πολλά χρόνια ενεργό μέλος στα δημοτικά  τεκταινόμενα ως πρόεδρος των εργαζομένων καθαριότητας αλλά και 37 έτη εργαζόμενος στο Δήμο Περάματος, δεν είμαι πολιτικός ούτε διεκδικώ τέτοιο τίτλο. Είμαι ένας από εσάς σκεπτόμενος και προβληματισμένος πολίτης που έχει όνειρα και θέληση και προτάσεις για ένα καλύτερο τόπο. Τον τόπο μας
Γνωρίζοντας πολύ καλά τον τομέα καθαριότητας και τα προβλήματα του ήθελα να προτείνω τα παρακάτω ώστε να αναβαθμίσουμε το αστικό περιβάλλον και την καθαριότητα.

  1. Αναβάθμιση χώρου και διεκδίκηση κατασκευής αμαξοστασίου μέσω προγραμμάτων που θα φιλοξενούνται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες Καθαριότητας,Πρασίνου,τεχνίτες, ηλεκτρολόγοι κλπ καθώς και το σύνολο των οχημάτων του Δήμου Περάματος όπου από το Γραφείο Κίνησης όλα θα γίνονται με ασφάλεια και σωστό προγραμματισμό.Επίσης οι εγκαταστάσεις να περιλαμβάνουν, χώρους ανάπαυσης και υγιεινής για το προσωπικό καθώς επίσης αποθήκες για την συγκέντρωση και ταξινόμηση των υλικών.
    2. Επανασχεδιασμός και οργάνωση της υπηρεσίας αποκομιδής των σκουπιδιών με αλλαγή του κανονισμού καθαριότητας και με τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων μέσων αλλά και με την αγορά σύγχρονων μέσων αποκομιδής.
    3. Οργάνωση και στελέχωση νέας υπηρεσίας ανακύκλωσης η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με την διαχείριση σκουπιδιών
    4. Στην ιεράρχηση για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων να δοθεί προτεραιότητα και έμφαση στην πρόληψη, μείωση, στην προετοιμασία επαναχρησιμοποίησης, στην ανακύκλωση και στην τελική διάθεση των υπολειμμάτων.
    5. Σε κάθε σχολική μονάδα  του Δήμου μας να εφαρμόσουμε την διαλογή στην πηγή με ξεχωριστούς κάδους για το χαρτί το πλαστικό το μέταλλο κτλ με ανταποδοτικά οφέλη προς τους μαθητές, τότε λοιπόν η ανακύκλωση θα αρχίσει να γίνεται τρόπος ζωής.
    6. Τέλος πρέπει να τοποθετήσουμε πιλοτικά βυθιζόμενους μεγάλους κάδους ξεκινώντας από πλατείες και όπου υπάρχει μεγάλος όγκος απορριμμάτων με ταυτόχρονο προσδιορισμό των κριτηρίων χωροθέτησης των κάδων.
    Αυτές μου οι ιδέες βρήκαν απήχηση στο συνδυασμό «Πέραμα Όλοι Μαζί» με επικεφαλή τον Γιάννη Λαγουδάκο και με οδήγησαν να ενταχθώ στην παράταξή του.

Είμαι σε ένα συνδυασμό όπου υπάρχουν άτομα με γνώσεις και αστείρευτη θέληση για προσφορά, υπάρχει πληθώρα ιδεών και προτάσεων για να πάμε το Πέραμα εκεί που ανήκει, φιλικό και προσιτό στον Δημότη.

Αυτό τον σκοπό αποφάσισα να υπηρετήσω και γι’ αυτό το σκοπό σας καλώ όλους να αγωνιστούμε μαζί και είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε να χτίσουμε το Πέραμα που όλοι θέλουμε.