ΠΟΥ: Στέλνει ερευνητική ομάδα στην Κίνα για ερευνήσει πώς ξεκίνησε ο ιός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ομάδα ερευνητών στην Κίνα στέλνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα πώς ξεκίνησε ο νέος κορωνοιός, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το βράδυ ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεσούς.

Ο γενικός γραμματέας πρόσθεσε πως ελπίζει ότι η επίσκεψη θα οδηγήσει «στην κατανόηση του πώς ο ιός ξεκίνησε και τι μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον για να προετοιμαστούμε.

Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ο Τέντρος είπε ότι η ομάδα των εμπειρογνωμόνων θα πάει στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα.

Νέες προειδοποιήσεις σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού απηύθυνε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σημειώνοντας πως η πανδημία όχι μόνο απέχει ακόμη πολύ από το τέλος της, αλλά και «επιταχύνεται», ενώ κάλεσε όλον τον κόσμο να δράσει, χωρίς να περιμένει το εμβόλιο.

«Αύριο συμπληρώνονται έξι μήνες αφότου ο ΠΟΥ έλαβε τις πρώτες αναφορές σχετικά με τα κρούσματα πνευμονίας άγνωστης προέλευσης στην Κίνα», είπε χθες ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Θέλουμε όλοι μας να τελειώσει αυτό. Όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Όμως η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι (η πανδημία) ακόμη απέχει πολύ από το τέλος της. Μολονότι πολλές χώρες έχουν κάνει κάποια πρόοδο, η πανδημία στην πραγματικότητα επιταχύνεται», πρόσθεσε, στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Γκεμπρεγέσους σημείωσε ότι έξι μήνες αφότου αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Κίνα, έχουν προσβληθεί 10 εκατομμύρια άνθρωποι και από αυτούς 500.000 πέθαναν.