ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ: Ξεπέρασαν τους 3.000 οι νεκροί – Τι ζητάει ο ΠΟΥ από τις χώρες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τους 3.000 νεκρούς σε παγκόσμιο επίπεδο έχει ξεπεράσει πλέον ο νέος κορωνοϊός, συνεχίζοντας να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες σε όλο τον πλανήτη, ειδικά στην Ιταλία και τη Νότια Κορέα, όπου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνεχίζει να πολλαπλασιάζεται με εκρηκτικό ρυθμό, όπως και στη Γαλλία, ενώ οι ΗΠΑ κατέγραψαν το δεύτερο θύμα τους.

Στην Κίνα, όπου εμφανίστηκε ο ιός στα τέλη του 2019, οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 42 νέους θανάτους ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, αυξάνοντας τον απολογισμό της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο SARS-CoV-2 σε 2.912 στο ηπειρωτικό τμήμα της χώρας και σε πάνω από 3.000 διεθνώς. Τα 202 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στην ηπειρωτική Κίνα πάντως είναι ο χαμηλότερος αριθμός από τα τέλη Ιανουαρίου.

Όμως, ενώ η επιδημία της ασθένειας COVID-19 διαπιστώνεται πως επιβραδύνεται στην Κίνα, όπου τα δρακόντεια μέτρα καραντίνας αφορούν σε πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους, η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται σε πολλές άλλες χώρες.

Μάλιστα η Γουχάν, η κινεζική πόλη από την οποία ξεκίνησε η επιδημία του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε ότι έκλεισε το ένα από τα νοσοκομεία που είχε κατασκευάσει σε χρόνο ρεκόρ προκειμενου να αντιμετωπίσει τα πολλά κρούσματα της covid-19, αφού πήραν εξιτήριο από αυτό και οι τελευταίοι ασθενείς, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.