ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΑΓΚΥΡΑ: Αν απειληθεί η ειρήνη στη Μεσόγειο…

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Αίγυπτος, προαιώνια φίλη και σύμμαχος της χώρας μας, «στηρίζει την Ελλάδα στην εδραίωση της ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σάμεχ Σούκρι, κατά την τοποθέτησή του στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στη Ρόδο που διοργανώνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πρόκειται για άκρως σημαντική δήλωση του Αιγύπτιου ΥΠΕΞ, με ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα, που το τελευταίο διάστημα κλιμακώνει τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου.

Η υποστήριξη της Αιγύπτου στην εδραίωση της ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο από την Ελλάδα, έχει μόνο μια ερμηνεία.

Ότι η Αίγυπτος θα βρεθεί στο πλευρό της Ελλάδας για την εδραίωση της ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο απέναντι σε εκείνες τις δυνάμεις που πιθανώς να επιχειρήσουν την κατάλυση της ειρήνης.

Η άθροιση της ελληνικής τεχνολογικής υπεροπλίας και των ισχυρών ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με εκείνες της πολυπληθέστατης Αιγύπτου καθιστά την ιστορική συμμαχία μεταξύ των δύο αρχαίων εθνών κυρίαρχη απέναντι στον οποιονδήποτε και σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστούν οι εξαιρετικές σχέσεις ελληνικής και αιγυπτιακής κυβέρνησης με τον Λευκό Οίκο.

 ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr