Αυτό κι αν είναι σκάνδαλο: Πασίγνωστος πολιτικός καταλαμβάνει 22 θέσεις εργασίας!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μία έκθεση-κόλαφο δημοσίευσε η οργάνωση Corporate Europe Observatory, η οποία αφορά στις θέσεις που καταλαμβάνουν πρώην αξιωματούχοι μετά τη θητεία τους σε νευραλγικές θέσεις της Ε.Ε.

Η έκθεση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και αναφέρεται σε συγκεκριμένα ονόματα, σε ανθρώπους που βρέθηκαν πολύ ψηλά στην ιεραρχία των ευρωπαϊκών θεσμών και όπως όλα δείχνουν, εξακολουθούν να απολαμβάνουν μια σειρά προνομίων, μεταξύ άλλων και ιδιαίτερα παχυλούς μισθούς.

Για παράδειγμα, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μπορεί να μην βρίσκεται πλέον στο προσκήνιο, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι έχει περιέλθει σε δεινή θέση… Τουναντίον, από τη στιγμή που έπαψε να κρατά τα ηνία της Κομισιόν έγινε… περιζήτητος και αυτή τη στιγμή έχει καταλάβει 22 νέα πόστα!

Μεταξύ άλλων είναι μέλος του Δ.Σ. των επιτρόπων του πανεπιστημιακού λόμπι Εuropaeum, μέλος της οργανωτικής επιτροπής της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Princeton, ενεργό μέλος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, Επίτιμος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τον Πολιτισμό, πρόεδρος του ιδρύματος για τα Παιδιά της UEFA, ενώ απευθύνει ομιλίες (επί πληρωμή) μέσω του γραφείου ομιλητών (Speakers Bureau) σε Λονδίνο και Ουάσινγκτον.

Όμως ο κ. Μπαρόζο δεν είναι ο μοναδικός ισχυρός άνδρας της Ε.Ε. που απολαμβάνει τέτοιου είδους προνομίων. 

Σύμφωνα με την έκθεση της Corporate Europe Observatory, ένα ακόμη γνώριμο πρόσωπο, ο επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια συμμετέχει επί πληρωμή στην επιστημονική επιτροπή για την Ενεργειακή Ένωση (σ.σ. λόμπι επιχειρηματιών με έδρα την Ιταλία). 

Η επίτροπος Δικαιοσύνης και σημερινή ευρωβουλευτής Βίβιαν Ρέντινγκ είναι ένα ακόμη πρόσωπο που δεν χρειάζεται να… ανησυχεί ιδιαίτερα για το επαγγελματικό της μέλλον καθώς είναι μέλος στα Δ.Σ. των «κολοσσών» Nystar, Agfa Gevaert και του ιδρύματος Bertelsmann που συνδέεται άρρηκτα με τον γνωστό γερμανικό όμιλο ΜΜΕ.

Ανάλογα πόστα, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών» έχουν αναλάβει και άλλα πρόσωπα όπως ο πρώην Επίτροπος Μεταφορών Σίιμ Καλάς, η πρώην Επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα Νίλι Κρους, ο πρώην Επίτροπος Εμπορίου Κάρελ ντε Γκουχτ κ.α.

Πηγή: zougla.gr