Ιησούς από τη Ναζαρέτ – Έτσι είναι σήμερα ο 77χρονος ηθοποιός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο βρετανικής καταγωγής Ρόμπερτ Πάουελ είναι ο πιο διάσημος «Ιησούς» της οθόνης, αφού μαγνήτισε τους πάντες στην ταινία «Ιησούς από τη Ναζαρέτ».

Η τηλεταινία, η οποία γυρίστηκε το 1977, μεταδίδεται κάθε χρόνο την Μεγάλη Εβδομάδα και εκατομμύρια τηλεθεατών την παρακολουθεί με πάθος όλα αυτά τα χρόνια, ενώ στην Ελλάδα προβάλλεται κάθε χρόνο μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1.

Ο 77χρονος πλέον Ρόμπερτ Πάουελ γεννήθηκε στο Μάντσεστερ και έχει φοιτήσει στο Manchester Grammar School και στο Royal College of Advanced Technology του Σάλφορντ. Η υποκριτική μπήκε στη ζωή του το 1964, ωστόσο στην αρχή της πορείας του οι ρόλοι που υποδυόταν ήταν ως επί το πλείστον σε ταινίες τρόμου, περιπέτειας και εποχής. Λίγο αργότερα, βέβαια, κατόρθωσε να πάρει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες όπως «Το άσυλο» και «Τα τέσσερα Φτερά».

Η επιτυχία μπήκε στη ζωή του το 1970 με την ταινία «Doomwatch» του BBC κι από εκεί κι έπειτα συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε αρκετές παραγωγές του ίδιου δικτύου.

Η μεγάλη όμως επιτυχία ήρθε με τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ», όπου μετά τη δεύτερη οντισιόν που πέρασε, έπεισε τον Φράνκο Τζεφιρέλι.

Το 1974 οι παραγωγοί της ταινίας κάλεσαν τον Πάουελ, όμως δεν φαινόταν να έχει πολλές ελπίδες, καθώς όπως λέγεται ο Φράνκο Τζεφιρέλι είχε στο μυαλό του διάσημους αστέρες για τον συγκεκριμένο ρόλο. Όπως τον Αλ Πατσίνο και τον Ντάστιν Χόφμαν.

Τελικά, όμως, έπεισε και πήρε τον ρόλο. Μάλιστα, σε συνεντεύξεις του έχει δηλώσει: «Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ Αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί», ενώ ακόμη έχει εξομολογηθεί: «Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως “τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού”».

O Ρόμπερτ Πάουελ είναι παντρεμένος από το 1975 με την χορεύτρια Μπαμπς Λορντ και μαζί έχουν αποκτήσει έναν γιο και μια κόρη. Ο ηθοποιός έχει ιδιαίτερη αγάπη για τα ταξίδια και ειδικά αυτά που γίνονται με σκάφος, φροντίζοντας να κάνει κάποια όταν μπορεί και πλέον απολαμβάνει την οικογενειακή ζωή.

Πηγή: iselida