NASA: Σοκαριστικές φωτογραφίες δείχνουν τις συνέπειες του πολέμου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι φωτογραφίες «τραβήχτηκαν» από αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού που περιστρέφεται γύρω από τη Γη και δείχνουν τις συνέπειες του πολέμου στα κράτη.

egypt_israel.jpg

1. Αίγυπτος – Ισραήλ

Οι δύο χώρες που πολέμησαν μεταξύ τους το 1967, έχουν ως φυσικό σύνορο έναν δρόμο 50 χλμ. που είναι ευδιάκριτος από το διάστημα. Το Ισραήλ βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι (με την σκουρόχρωμη άμμο) ενώ η Αίγυπτος στο νότιο.

iran_iraq.jpg

2. Ιράκ – Ιράν

Οι δύο χώρες βρέθηκαν σε πόλεμο το 1980-1988. Στη φωτογραφία φαίνεται ευδιάκριτα το σύνορο μεταξύ των δύο χωρών: Η περιοχή του Ιράκ βρίσκεται κάτω και αριστερά ενώ η περιοχή του Ιράν βρίσκεται πάνω και δεξιά. Οι γραμμές και τα σχέδια που φαίνονται στη φωτογραφία είναι οχυρώσεις που κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

india_pakistan.jpg

3. Ινδία – Πακιστάν

Οι κίτρινες γραμμές αποτελούν τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών και δημιουργήθηκαν κατά την ίδρυση του Πακιστάν το 1947. Ο φωτισμός προέρχεται από τα φώτα ασφαλείας που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων.

kazan_china.jpg

4. Καζακστάν – Κίνα

Τα σύνορά τους είναι από τα πιο ευδιάκριτα και καθαρά από το διάστημα. Η δεξιά πλευρά, με τα πράσινα χωράφια ανήκει στην Κίνα ενώ η δεξιά στο Καζακστάν.