Ισπανία: Τραγικός θάνατος 11χρονου – Έκανε παρκούρ και έπεσε στο κενό


Πολλοί τουρίστες έγιναν μάρτυρες της τραγωδίας. Η μοιραία εξάσκηση παρκούρ.

Τραγική κατάληξη είχε το παρκούρ για ένα 11χρονο αγόρι από τη Νορβηγία. Έπεσε στο κενό από ύψος 15 μέτρων ενώ έκανε εξάσκηση σε ξενοδοχείο στην Ισπανία.

Αρκετοί τουρίστες πιστεύεται ότι έγιναν μάρτυρες του φρικτού θανάτου, καθώς το 11χρονο αγόρι προσγειώθηκε στον χώρο της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου.

Το ανήλικο αγόρι, που δεν έχει ταυτοποιηθεί από τις ισπανικές αρχές, υπέκυψε στα τραύματά του αργά το βράδυ της Κυριακής σε νοσοκομείο της Alicante, στη νοτιοανατολική Ισπανία.

Το δυστύχημα, σύμφωνα με την DailyMail, σημειώθηκε γύρω στις τρεις το μεσημέρι της Κυριακής. Το άτυχο αγόρι τραυματίστηκε βαριά κατά την πτώση. Πέθανε αργά το βράδυ της Κυριακής παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή. Οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του ξενοδοχείου.

Η μοιραία εξάσκηση στο παρκούρ

«Κάνουμε έρευνες. Όλα, όμως, τα στοιχεία μέχρι στιγμής δείχνουν ότι η τραγωδία ήταν αποτέλεσμα αμέλειας του ανήλικου. Ανέβηκε στην ταράτσα του ξενοδοχείου με έναν φίλο του για να εξασκηθεί στο παρκούρ.

Έπεσε από ύψος 15 μέτρων και προσγειώθηκε στην αίθουσα υποδοχής, στο ισόγειο του ξενοδοχείου. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Αφού πρώτα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Marina Baixa στη Villajoyosa. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο στην Alicante όπου και πέθανε το βράδυ της Κυριακής», σημείωσαν οι ισπανικές αρχές.

«Το νεκρό αγόρι είναι από τη Νορβηγία. Αυτή είναι η μόνη πληροφορία που έχουμε αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

Αρνήθηκαν να κατονομάσουν το ξενοδοχείο. Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε μπροστά στα μάτια των τρομοκρατημένων τουριστών.

«Οι διασώστες στα Επείγοντα άρχισαν να δέχονται κλήσεις σχεδόν αμέσως μετά την πτώση του ανήλικου αγοριού», υπογράμμισε αξιωματικός της αστυνομίας.

Ήταν νωρίτερα τον Αύγουστο που ένας έφηβος έπεσε από την ταράτσα κτιρίου 17 ορόφων στο Χονγκ Κονγκ ενώ έκανε παρκούρ με δύο φίλους του.