Ένοπλος εισέβαλε σε παιδικό σταθμό και σκότωσε εν ψυχρώ 23 παιδιά (βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε περιστατικό με πυρά σε παιδικό σταθμό σε επαρχία της βορειοανατολικής Ταϊλάνδης. Aνάμεσα στα θύματα υπάρχουν και 22 παιδιά, ηλικίας 2 έως 3 ετών.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από ταϊλανδέζικα μέσα ενημέρωσης, τις οποίες επιβεβαίωσε και η αστυνομία της χώρας, ο δράστης είναι πρώην αστυνομικός, ο οποίος σκότωσε επίσης τη γυναίκα και το παιδί του και έπειτα αυτοκτόνησε.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι το περιστατικό έγινε σε παιδικό σταθμό στη Νονγκ Μπούα Λάμπου.

Πριν διαπιστωθεί ότι αυτοκτόνησε, ο δράστης της επίθεσης είχε επικηρυχθεί από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης. Το όνομά του φέρεται να είναι Panya Kamrab και είχε αποπεμφθεί από το αστυνομικό σώμα για εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών.

Tο χρονικό

Η επίθεση ξεκίνησε στις 12.30 τοπική ώρα (09.30 ώρα Ελλάδας) σε παιδικό σταθμό, πριν ο δράστης διαφύγει με αυτοκίνητο, χτυπώντας πολλούς πεζούς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζακαπάτ Βιτζιτραϊτάγια, συνταγματάρχης της αστυνομίας στην επαρχία Νονγκ Μπούα Λάμπου.

Περίπου 30 παιδιά βρίσκονταν στον παιδικό σταθμό όταν ο ένοπλος εισήλθε στον χώρο περίπου την ώρα του μεσημεριανού γεύματος, δήλωσε η Τζιπάντα Μπονσόμ, τοπικός αξιωματούχος, στο Reuters.

Ο άνδρας πυροβόλησε πρώτα τέσσερα ή πέντε μέλη του προσωπικού, μεταξύ των οποίων και μία δασκάλα που ήταν οκτώ μηνών έγκυος, δήλωσε η Τζιπάντα. «Στην αρχή, ο κόσμος νόμιζε ότι πρόκειται για βεγγαλικά», πρόσθεσε η ίδια.

«Ο δράστης ήλθε περίπου την ώρα του μεσημεριανού γεύματος και πυροβόλησε πρώτα τέσσερα ή πέντε μέλη του προσωπικού στον παιδικό σταθμό», δήλωσε η Τζιντάπα, προσθέτοντας ότι μεταξύ αυτών ήταν μια δασκάλα που ήταν οκτώ μηνών έγκυος. «Στην αρχή, ο κόσμος νόμιζε ότι πρόκειται για βεγγαλικά», πρόσθεσε η ίδια. Στη συνέχεια ο δράστης εισέβαλε σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο όπου κοιμούνταν παιδιά, δήλωσε η Τζιντάπα, προκειμένου να τα σκοτώσει με μαχαίρι.

Ο δράστης είχε παρευρεθεί σε ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο για κατηγορίες περί ναρκωτικών πριν ανοίξει πυρ στον παιδικό σταθμό, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο δράστης ήταν ανήσυχος όταν έφθασε στον παιδικό σταθμό: διαπίστωσε ότι το παιδί του δεν ήταν εκεί και έφυγε, στη συνέχεια πυροβόλησε κατά περαστικών και τους χτύπησε με αυτοκίνητό του, δήλωσε ο Παϊσάν Λουεσομπόν, εκπρόσωπος της αστυνομίας, στον τηλεοπτικό σταθμό ThaiPBS. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης επέστρεψε με αυτοκίνητο στο σπίτι του και σκότωσε τη γυναίκα και το παιδί του.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται σεντόνια να καλύπτουν τις σορούς παιδιών που κείτονταν σε λίμνες αίματος.

Πηγή: kathimerini.gr