ΟΡΓΗ: Τατουάζ σε κατοικίδια είναι η νέα μόδα (ΦΩΤΟ)

Τατουάζ σε κατοικίδια: μια νέα αμφιλεγόμενη μόδα που δημιουργεί οργή στα κοινωνικά δίκτυα

Διάφορα ιδρύματα χαρακτηρίζουν ως κατάχρηση του γεγονότος ότι υποβάλετε ένα ζώο στον πόνο ενός τατουάζ για καθαρά καλλιτεχνικούς σκοπούς. Πιθανότατα, τα πλάσματα θα αναισθητοποιηθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά η πράξη οποιουδήποτε τατουάζ είναι οδυνηρή και περισσότερο για ένα δέρμα τόσο λεπτό όσο εκείνο ενός κατοικίδιου ζώου, θέτει επίσης σε κίνδυνο την υγεία τους.

«Το τατουάζ ενός ζώου για την εγωιστική ευχαρίστηση και διασκέδαση των ιδιοκτητών του, χωρίς καμία σημασία για την καλή διαβίωση των ζώων, δεν είναι κάτι που υποστηρίζουμε», δήλωσε η ASPCA.

Τα ανθρώπινα όντα έχουν μεγάλη ικανότητα να είναι δημιουργικά και να σπάνε μοτίβα, αλλά μερικές φορές η φιλοδοξία τους για κάτι διαφορετικό ξεφεύγει από τον έλεγχο. Αυτή είναι η περίπτωση μιας αμφιλεγόμενης μόδας που έχει συγκλονίσει όλους στα κοινωνικά δίκτυα και χαρακτηρίζεται ως κακοποίηση ζώων.

Τατουάζ σε σκυλιά, μια νέα μόδα που είναι στη μόδα.

Αν και φαίνεται ασυνήθιστο ή παράλογο, τα τατουάζ για σκύλους γίνονται δημοφιλή σε ορισμένες χώρες. Οι ιδιοκτήτες θέτουν τα κατοικίδια ζώα τους σε εξαντλητικές ώρες άγχους και πόνου για να τους κάνουν τα πιο εκκεντρικά σχέδια τατουάζ στο δέρμα τους.

Κανείς δεν αμφισβητεί την καλλιτεχνική φύση αυτών των δημιουργιών στο δέρμα των ανθρώπων, αλλά όλοι έχουν εξοργιστεί για τα ανυπεράσπιστα όντα που πρέπει να εκτίθενται σε αυτές τις δοκιμασίες. Εάν μια επίσκεψη στο groomer είναι δύσκολη για ένα σκυλάκι, είναι ακόμη χειρότερο να βλέπουμε ότι κάποιος ζωγραφίζει το δέρμα του με βελόνα.

Είναι μια επώδυνη διαδικασία στην οποία κανένα ζώο δεν πρέπει να εκτεθεί, δεν υπάρχει δικαιολογία για την κακομεταχείριση με αυτόν τον τρόπο. Η τάση να κάνουν τατουάζ σε σκύλους είναι μια φρικτή πράξη που παραβιάζει τα δικαιώματά τους, τους υποβάλλει σε πόνο και θέτει την υγεία τους σε κίνδυνο μόνο και μόνο ώστε ο ιδιοκτήτης τους να μπορεί να ικανοποιήσει τις ιδιοτροπίες του.

Αυτά τα πλάσματα εκτίθενται σε αυτό και πολλά άλλα.

Το θέμα δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς από το 2013 παρουσιάστηκε μια αμφιλεγόμενη υπόθεση στη Βόρεια Καρολίνα στην οποία ο καλλιτέχνης τατουάζ Ernesto Rodríguez, σηματοδότησε τις κοιλιές των δύο σκύλων του με το επιχείρημα ότι θέλει να τα αναγνωρίζει. Εκείνη την εποχή οι άνθρωποι για τα δικαιώματα των ζώων μίλησαν κατά της πρακτικής.

Στο ίδιο πνεύμα, η Αμερικανική Εταιρεία για την Πρόληψη της Ζωικής Σκληρότητας (Aspca), σημείωσε ότι «το τατουάζ ενός ζώου για την εγωιστική ευχαρίστηση και διασκέδαση των ιδιοκτητών του, χωρίς καμία σκέψη για την καλή διαβίωση των ζώων, δεν είναι κάτι που εμείς θα υποστηρίξουμε «.