Ελλάδα – Αίγυπτος: Αίρουν την καραντίνα για τους ταξιδιώτες των δύο χωρών


Την άρση της καραντίνας για τους τουρίστες μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου αποφάσισαν οι δύο χώρες, σύμφωνα με την κοινή δήλωση στην οποία κατέληξαν ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και o Αιγύπτιος ομόλογός του, Χάλιντ Ελ Ανάνι. 

Η άρση της καραντίνας συνοδεύεται από την απόφαση ότι αν κάποιος τουρίστας νοσήσει σε μία από τις δύο χώρες θα μπορεί, εάν εκείνος το επιθυμεί, να μπορεί να επιστρέψει για νοσηλεία στην πατρίδα του, φτάνει να τηρηθούν τα ιατρικά πρωτόκολλα, που έχουν τεθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Σημειώνεται πως τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Αίγυπτο έχουν εξαλειφθεί, ενώ το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων έχει επεκταθεί μέχρι τις 9.00 το βράδυ. Ιδιαίτερα αυστηρά είναι τα μέτρα στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα. Οι πελάτες κατά την είσοδό τους υποβάλλονται σε θερμομέτρηση, ενώ απολυμαντικά βρίσκονται σε όλους τους χώρους.

Στα καφέ και τα εστιατόρια τα τραπέζια βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Πριν καθίσουν οι πελάτες απολυμαίνονται ενώ πάνω στα τραπέζι μαζί με το κουβέρ υπάρχει πάντα απολυμαντικό υγρό. Οι σερβιτόροι φορούν υποχρεωτικά μάσκα και στις περισσότερες των περιπτώσεων γάντια.