Καθηγήτρια πήρε αποζημίωση 193.000 ευρώ από το IKEA για μια καρέκλα αξίας 26 ευρώ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χρειάστηκε κάτι περισσότερο από δύο χρόνια για να τελεσιδικήσει η υπόθεση, αλλά η αναμονή άξιζε τον κόπο με το παραπάνω…

Μια Αυστραλέζα καθηγήτρια έγινε κατά 218.000 δολάρια (193.000 ευρώ) πλουσιότερη, λαμβάνοντας το ποσό αυτό ως αποζημίωση για το σπάσιμο μιας καρέκλας, αξίας 30 δολαρίων (26 ευρώ)!

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2013, εν ώρα μαθήματος, στο Λύκειο του Νόρθαμ στη δυτική Αυστραλία. Τόσο η καρέκλα της Τζέιν Πίσαν, όσο και αυτές των μαθητών είναι αγορασμένες από το κατάστημα IKEA της περιοχής και η πτώση είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά η γυναίκα στο γόνατο.

Η καθηγήτρια δεν το άφησε όμως να περάσει, προβαίνοντας σε μήνυση κατά του Υπουργείου Παιδείας της χώρας!

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι συγκεκριμένες καρέκλες είχαν ένα «διαρθρωτικό ελάττωμα» που τις καθιστούσε ευάλωτες σε γυαλισμένα και ολισθηρά δάπεδα.

Το Υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να πληρώσει το ποσό αυτό στην καθηγήτρια, ωστόσο επειδή οι… καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, μήνυσε με τη σειρά της το κατάστημα IKEA του Νόρθαμ. Με απόφαση αυτής της εβδομάδας το δικαστήριο διέταξε την εταιρία να πληρώσει την αποζημίωση που καρπώθηκε η εκπαιδεύτρια, μετακυλίοντας τη ζημιά.

Καλό θα ήταν πάντως να μην σας μπαίνουν ιδέες. Στην Ελλάδα το πολύ-πολύ να πάρετε πίσω καμιά (μη ελαττωματική) καρέκλα…

Πηγή: Diaforetiko.gr