ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: Ξεπέρασαν τους 400 οι νεκροί, 20.000 κρούσματα σε 25 χώρες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού σε 25 χώρες έχουν ξεπεράσει τα 20.000

- Ακόμη δύο νεκροί σε Χονγκ Κονγκ και τις Φιλιππίνες

Στους 427 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό, ενώ τα κρούσματα παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τις 20.000. Είναι περισσότερες από οι 25 χώρες στις οποίες υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα της επιδημίας, ενώ – πλην της Κίνας που μετρά την πλειονότητα των θανάτων – έχουν χάσει τη ζωή τους δύο άτομα σε Χονγκ Κονγκ και τις Φιλιππίνες.

Όπως ενημέρωσαν οι Αρχές, ένας 39χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του στο Χονγκ Κονγκ τη Δευτέρα. Είχε ταξιδέψει στη Γουχάν την 21η Ιανουαρίου και όπως αναφέρει το CNNi κατά την παραμονή του στην περιοχή δεν πήγε σε κανένα νοσοκομείο αλλά ούτε επισκέφτηκε κάποια υπαίθρια αγορά. Στην αυτόνομη περιοχή έχουν επιβεβαιωθεί 15 κρούσματα.

Και το άτομο που έχασε τη ζωή του στις Φιλιππίνες είχε επισκεφθεί το σημείο «μηδέν» του ιού.

Ανοίγουν ακόμη τρία νοσοκομεία στην Γουχάν

Οι Αρχές της Γουχάν, στην Κίνα, ανακοίνωσαν πως θα κατασκευάσουν ακόμη τρία νοσοκομεία για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά όλα τα κρούσματα του κοροναϊού, όπως σημειώνει το CNNi.

Τα νέα κέντρα υγείας θα δημιουργηθούν σε υπάρχουσες δομές, όμως γήπεδα, τα οποία θα μετατραπούν σε νοσοκομεία.

«Μεγάλο τεστ για την Κίνα»

Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, χαρακτήρισε την επιδημία «μεγάλο τεστ» για την κινεζική κυβέρνηση.

«Η επιδημία είναι μεγάλο τεστ για το σύστημα της Κίνας και τις ικανότητες της κυβέρνησης και πρέπει να πάρουμε ένα μάθημα από αυτό», είπε.

Το Πεκίνο διέθεσε συνολικά 47 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια) για την πρόληψη της εξάπλωσης του κοροναϊού και τον έλεγχο της, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τα κονδύλια διατέθηκαν για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών, αλλά και για την χορήγηση προσωρινών αποζημιώσεων στο ιατρικό προσωπικό και στο προσωπικό της πρόληψης εξάπλωσης επιδημιών, όπως επίσης και για την αγορά ιατρικού και εξοπλισμού και αντιδραστηρίων διάγνωσης, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο των Οικονομικών.