ΝΤΡΟΠΗ! Δείτε τι αποκριάτικη στολή πωλείται για μικρά παιδιά (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε στην Ιταλία η έμπνευση βρετανικής εταιρείας αποκριάτικων ειδών η οποία, μαζί με τα κοστούμια του Μίκυ Μάους και του Darth Vader, πουλά και τη στολή του «προσφυγόπουλου». Η αγγελία ανέβηκε στην ιταλική εκδοχή του Amazon, με φωτογραφίες του κοστουμιού σε αρσενική και θηλυκή έκδοση και με τιμές που ξεκινούν από τα 24 ευρώ και φτάνουν ως τα 36.

Η Amazon έσπευσε να κατεβάσει την αμφίεση, αλλά σύμφωνα με το περιοδικό «Famiglia Cristiana» πιθανώς οι «σχεδιαστές» εμπνεύστηκαν ρούχα από τους μετανάστες του περασμένου αιώνα που αναχωρούσαν από την Ευρώπη προς την Αμερική. «Ίσως η εταιρεία θα μπορούσε να επενδύσει τα ίδια χρήματα για να αγοράσει ένα σακάκι για ένα παιδί που μπορεί αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στη μέση της θάλασσας, αντί να το στιγματίζει. Θα ήταν ένα καλό μήνυμα σε μια ιστορική στιγμή τόσο λεπτή», υποστήριξε ο Oliviero Forti, από τη φιλανθρωπική οργάνωση Caritas.

Iταλία: Πουλάνε αποκριάτικη στολή προσφυγόπουλου

Όπως, εξάλλου, γράφει η εφημερίδα «Il Giornalle», η αγγελία παρότι αφαιρέθηκε από την ιταλική έκδοση του Amazon, εξακολουθεί να υπάρχει στην βρετανική έκδοση της πολυεθνικής εταιρείας, στην οποία η στολή πωλείται για 20 ευρώ.