ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ: Η Βρετανία ξεκίνησε να βομβαρδίζει τη Συρία!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Βρετανικά βομβαρδιστικά Tornado πραγματοποίησαν τις πρώτες αεροπορικές επιδρομέςστη Συρία μερικές μόνον ώρες μετά το «πράσινο φως» από τη βρετανική Βουλή για έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Πραγματοποιήθηκε ένα πλήγμα στη Συρία», δήλωσε σήμερα πηγή της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί. Τα Tornado έχουν επιστρέψει στη βάση τους, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την Daily Mail, τα βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη που εκτέλεσαν τον πρώτο βομβαρδισμό στη Συρία ήταν τέσσερα. Τα πρώτα δύο απογειώθηκαν από το Ακρωτήρι της Κύπρου μόλις 57 λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στο βρετανικό Kοινοβούλιο και έφεραν το καθένα τρεις πυραύλους Paveway και τρεις πυραύλους Brimstone. Όπως ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, ακόμα δύο μαχητικά Tornado απογειώθηκαν λίγη ώρα αργότερα από την ίδια βάση.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα πλήγματα αυτά.

Αργά χθες το βράδυ και έπειτα από περισσότερες από 10 ώρες έντονης συζήτησης, το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της διεύρυνσης των αεροπορικών επιδρομών της Βρετανίας κατά του Ισλαμικού Κράτους και στη Συρία εκτός από το Ιράκ, με 397 ψήφους υπέρ έναντι 223 κατά.