Εσείς πώς θα αντιδρούσατε αν ένας άστεγος σας έδινε χρήματα; (Βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κοινωνικό πείραμα στους δρόμους του Λος Άντζελες - Τα αποτελέσματα εκπλήσσουν και οι αντιδράσεις είναι ποικίλες

Ο Yousef Salem Erakat είναι ένας άνθρωπος που συχνά ανεβάζει στο YouTube βίντεο με κοινωνικά πειράματα. Το τελευταίο του βίντεο, διάρκειας πέντε λεπτών, ανέβηκε στο YouTube στις 19 Απριλίου και έγινε viral με 2 εκατομμύρια θεάσεις μέχρι σήμερα. Το βίντεο έχει τίτλο «Πώς θα σας φαινόταν αν ένας άστεγος σας έδινε χρήματα;» και ο ίδιος μεταμφιεσμένος σε άστεγο είναι καθισμένος σε δρόμο του Λος Άντζελες και προσφέρει στους έκπληκτους περαστικούς λίγα από τα χρήματά του, ενώ κρατά στα χέρια του ένα χαρτόνι που γράφει: «Κανείς δεν έγινε φτωχός με το να δίνει».

Όμως, εκείνοι πώς θα αντιδράσουν και όπως εύλογα αναρωτιέται ο Yousef είχε την απορία πώς θα αντιδράσει κάποιος που αισθάνεται ανώτερος κοινωνικά από εκείνον που του δίνει χρήματα; Πράγματι, η πλειοψηφία των περαστικών δεν πήρε τα λίγα ψιλά που τους προσέφερε ο «άστεγος» με κάποιον περαστικό να τον βρίζει με αγένεια και να του δηλώνει: «Δεν θέλω τα χρήματά σου, εγώ μπορώ να σε αγοράσω»!

Μια γυναίκα έκανε την διαφορά, πλησίασε τον Yousef και του πρόσφερε με ευγένεια λίγα από τα χρήματά της και τον ευχαριστεί που την έκανε να αισθάνεται «πλουσιότερη».

Στο τέλος του δημοφιλούς βίντεο ο δημιουργός του καταγράφει τις εντυπώσεις του από το κοινωνικό πείραμα και εξηγεί ότι οι αντιδράσεις των ανθρώπων ήταν ποικίλες, κάποιες από αυτές ίσως δεν τις περίμενε, αλλά όπως σημειώνει «δεν έχει σημασία πόσα έχει κανείς στη ζωή, στο τέλος της ημέρας ακόμα και ο πιο φτωχός, μπορεί να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ανάλογα με το πόση αγάπη έχει στην καρδιά του».

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ