Αυτός είναι ο 28χρονος πιλότος που έριξε το Airbus στις Άλπεις (φωτο)

Κόβουν την ανάσα όσα λέει ο εισαγγελέας Μασσαλίας, ο οποίος έχει στα χέρια του τα τελευταία 30 λεπτά των συνομιλιών του πιλότου του μοιραίου Α320 της Germanwings με τον πύργο ελέγχου.

«Ο συγκυβερνήτης ξεκίνησε εσκεμμένα τη διαδικασία καθόδου του αεροσκάφους», δήλωσε πριν από λίγο ο γενικός εισαγγελέας της Μασσαλίας για την αεροπορική τραγωδία με το Airbus της Germanwings.

«Ο συγκυβερνήτης ήταν μέσα στο cockpit του αεροπλάνου και ο πιλότος χτυπούσε επανειλημμένα την πόρτα για να του ανοίξει, όμως εκείνος δεν του άνοιγε», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτός είναι ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus

Ο συγκυβερνήτης του Α320 είχε προσληφθεί το 2013 από την Germanwings και είχε στο ενεργητικό του 630 ώρες πτήσης. Στο παρελθόν είχε εργαστεί στη σχολή της πολιτικής αεροπορίας της Lufthansa. Ο άντρας καταγόταν από το Montabaur της Ρηνανίας ενώ το όνομά του ήταν Andreas Lupitz.

«Άκουγαν την ανάσα του συγκυβερνήτη»

Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας αποκάλυψε ότι ο πύργος ελέγχου άκουγε τον ήχο της ανάσας του συγκυβερνήτη και στις απανωτές κλήσεις να απαντήσει, δεν μίλησε. «Οι ελεγλτές τον άκουγαν μόνο να αναπνέει και τον ρώτησαν αν είναι καλά, όμως αυτός δεν μίλησε» συμπλήρωσε.

Κατάλαβαν την κάθοδο οι επιβάτες

Όπως αποκάλυψεο εισαγγελέας, οι επιβάτες κατάλαβαν ότι επίκειται συντριβή, καθώς κατά την πτώση λίγο πριν πέσει στη πλαγιά, ένα από τα φτερά του αεροπλάνου ακούμπησε σε δέντρα. «Ακούσαμε στο μαύρο κουτί τις φωνές τρόμου και απόγνωσης των επιβατών. Είχαν καταλάβει τι συμβαίνει» είπε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, σοκάροντας τους δημοσιογράφους που τον παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα.

Δείτε ΠΑΡΑΚΑΤΩ τη συνέντευξη Τύπου του εισαγγελέα της Μασσαλίας που ερευνά τα αίτια της τραγωδίας.

Πηγή: enikos.gr