Ουκρανία: Ο Μεντβέντεφ απειλεί ευθέως με πόλεμο τη Γαλλία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με πόλεμο απείλησε ευθέως τη Γαλλία ο πρώην πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Συγκεκριμένα, ο πρώην ηγέτης της Ρωσίας ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Σήμερα κάποιοι Γάλλοι υπουργοί δήλωσαν ότι κήρυξαν οικονομικό πόλεμο στη Ρωσία. Προσέχετε τη γλώσσα σας, κύριοι! Και μην ξεχνάτε πως στην ανθρώπινη Ιστορία, οι οικονομικοί πόλεμοι αρκετά συχνά μετατρέπονται σε πραγματικοί».

Η δήλωση που προκάλεσε την «έκρηξη» του Ντμίτρι Μεντβέντεφ ήταν εκείνη του υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος δήλωσε: «Θα προκαλέσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας» υποσχόμενος ολοκληρωτικό οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας. «Η ισορροπία οικονομικής και χρηματοπιστωτικής δύναμης είναι σαφώς υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία ανακαλύπτει την οικονομική της ισχύ», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info.

Λαβρόφ: Δεν θα επιτρέψουμε η Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά

Στο ίδιο μήκος κύματος και το μήνυμα του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος ανέφερε στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό πως η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτρέψει στην Ουκρανία να διατηρεί πυρηνικά όπλα ενώ ζήτησε από τις ΗΠΑ να αποσύρουν τα αντίστοιχα όπλα από την Ευρώπη. «Η Ρωσία δεν μπορεί παρά να αντιδράσει στον πραγματικό κίνδυνο απόκτησης πυρηνικών όπλων από την Ουκρανία και λαμβάνει όλα τα μέτρα για να το αποτρέψει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είναι απαράδεκτο για τη Ρωσία να υπάρχουν αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη. Είναι ώρα να τα πάρει πίσω. Είναι απαράδεκτο για εμάς να υπάρχουν – αντίθετα από ό,τι προβλέπουν οι συνθήκες – αμερικανικά πυρηνικά όπλα σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες».

«Είναι ώρα να αποσυναρμολογηθούν οι αντίστοιχες υποδομές στην Ευρώπη» πρόσθεσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ. Επανερχόμενος στο θέμα της Ουκρανίας ο Λαβρόφ είπε ότι οι κίνδυνοι από την παρουσία του καθεστώτος Ζελένσκι έχουν αυξηθεί σημαντικά για τις γειτονικές σε αυτήν χώρες. Παράλληλα είπε ότι η κατάσταση στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα της συνέργειας της Δύσης με το εγκληματικό καθεστώς που εγκαταστάθηκε στο Κίεβο μετά το 2014.