Θρήνος και πένθος για την ανείπωτη αεροπορική τραγωδία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Θρήνος, πένθος, οργή και αναπάντητα ερωτήματα συνοδεύουν την ανείπωτη τραγωδία με το νέο αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες λίγο πριν το μεσημέρι στις χιονισμένες και απόκρημνες βουνοκορφές των Γαλλικών Άλπεων. Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις, ζητώντας απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος που οδήγησε 150 ψυχές στο θάνατο, μεταξύ των οποίων, μαθητές και δύο νεογνά. Απαρηγόρητοι οι συγγενείς των θυμάτων βρίσκονται υπό ψυχολογική παρακολούθηση καθώς αναμένουν όλοι την εξέταση του μαύρου κουτιού του αεροσκάφους που βρέθηκε χθες και είναι στα χέρια των αρμόδιων αρχών. Την ίδια στιγμή τα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας είναι πολλά, χωρίς να αποκλείουν, ακόμη και έμπειροι ειδικοί επιστήμονες και κυβερνήτες αεροσκαφών, το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας.

Το χρονικό

Από την πρώτη στιγμή ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ έκανε γνωστό ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα για επιζώντες. Το αεροσκάφος συνετρίβη σε δύσβαστη περιοχή πάνω στις βουνοκορφές των Άλπεων. Συντετριμένος και ο ίδιος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, ενώ προχώρησε και σε συνέντευξη Τύπου.

Το αεροσκάφος Airbus A320 συνετρίβη στη νότια Γαλλία, μαζί με 150 επιβάτες και προσωπικό. Συγκεκριμένα στο αεροσκάφος της Germanwings με αριθμό πτήσης 4W9525 που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη Ντίσελντορφ και επέβαιναν 144 επιβάτες, 2 πιλότοι και 4 μέλη πληρώματος.

Σύμφωνα με το le Parisien η Germanwings είναι εταιρεία χαμηλούς κόστους θυγατρική της Lufthansa.

Ένα Airbus 320A, ίδιου δηλαδή τύπου με αυτό που συνετρίβη πριν μερικές ώρες στις γαλλικές Άλπεις, είχε επίσης συντριβεί τον περασμένο Δεκέμβριο στην θάλασσα της Ιάβας. Επρόκειτο για την πτήση της AirAsia QZ8501 που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας προς Σιγκαπούρη. Το αεροσκάφος συνετρίβη στην θάλασσα της Ιάβας στις 28 Δεκεμβρίου παρασύροντας στον θάνατο 162 άτομα, επιβάτες και μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων αρχικά οι επτά ήταν αγνοούμενοι. Ο επικεφαλής της διάσωσης Henry Bambang Soelistyo είχε δηλώσει ότι αρκετά από τα πτώματα των επιβαινόντων είχαν εντοπιστεί ανοικτά του νησιού Sulawesi, περίπου 620 μίλια απόσταση από το σημείο της συντριβής.

Πρόκειται για τη χειρότερη αεροπορική τραγωδία σε γαλλικό έδαφος από την πτώση του Κονκόρντ το 2000

Πηγή: parapolitika.gr