Ένα χρόνο “παγωμένες” οι ανάσες για τον Σουμάχερ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ενας χρόνος συμπληρώθηκε από το δραματικό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στις γαλλικές Αλπεις. Σαν σήμερα η υφήλιος “πάγωσε” στο άκουσμα της είδησης κι εξακολουθεί να αγωνιά για τον 46χρονο παγκόσμιο πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, καθώς παραμένει κλινήρης και κανείς δεν γνωρίζει ακόμη αν η αποκατάστασή του θα είναι πλήρης.

Ο πιλότος, τραυματίστηκε στο κεφάλι από πτώση κι η εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη απειλούσε τη ζωή του. Αρχικά διατηρήθηκε σε τεχνητό κώμα. Επειτα, διεκομίσθη από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ σε κλινική στη Λωζάνη και τώρα βρίσκεται στο σπίτι του, στο Γκλαντ, όπου συνεχίζεται η αποθεραπεία του.

Οι εισαγγελικές έρευνες απέδειξαν ότι το ατύχημα προέκυψε με δική του υπαιτιότητα, ενώ έκτοτε οι πληροφορίες που δίνονται στη δημοσιότητα σχετικά με την εξέλιξη της υγείας του είναι συγκεχυμένες, καθώς περιπλέκονται με ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα.

Η μάνατζέρ του, Ζαμπίνε Κεμ, με αφορμή τη συμπλήρωση τους ενός χρόνου από το ατύχημα τόνισε: «Χρειαζόμαστε πολύ χρόνο. Θα είναι ένας μακρύς δρόμος και μια σκληρή μάχη. Ο Μίκαελ προοδεύει αρκετά σε σχέση με τη σοβαρότητα της κατάστασής του».

Επίσης, η κ. Κεμ διέψευσε τους ισχυρισμούς του βετεράνου πιλότου, Φίλιπ Στράιφ, ο οποίος έλεγε πως έχει περιορισμένη κινητικότητα και ότι προσπαθεί να σταθεί όρθιος... «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αυτά που λέει και δεν ξέρω από πού έχει αυτές τις πληροφορίες, από τη στιγμή που δεν έχει καμία επαφή με μένα, την οικογένεια του Μίκαελ ή τους γιατρούς του, ούτε είχε ποτέ. Επίσης δεν ήταν ποτέ φίλος του», τόνισε η μάνατζερ.

Πηγή: newsit.gr