Δεκάδες τανκς από Ρωσία μπήκαν στην Ουκρανία


Κλιμακώνεται η ένταση στην Ουκρανία, καθώς όπως κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, τα σύνορα της χώρας πέρασαν 32 άρματα μάχης και 30 φορτηγά με στρατιώτες, πυρομαχικά και εξοπλισμό από τη Ρωσία.

«Τριάντα δύο άρματα μάχης, 16 πυροβόλα Χόβιτσερ και 30 στρατιωτικά φορτηγά τύπου Καμάζ με στρατεύματα εισήλθαν στην Ουκρανία από τη Ρωσία» και κατευθύνονταν στην πόλη Κράσνι Λουτς στην περιοχή του Λουχάνσκ.

Μια ακόμη φάλαγγα φορτηγών που μεταφέρουν τρεις σταθμούς ραδιοεπικοινωνίας διέσχισαν στα σύνορα και πέρασαν το φυλάκιο Ιζβαρίνο, το οποίο ελέγχουν οι αυτονομιστές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού, Αντρίι Λισένκο.
«Συνεχίζεται η ανάπτυξη του στρατιωτικού εξοπλισμού και των ρώσων μισθοφόρων στις γραμμές του μετώπου», δήλωσε ο Λισένκο σε ενημέρωση του Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

«Χάσαμε πέντε στρατιώτες και 16 άλλοι τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο» στις ανατολικές περιοχές οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα σήμερα η δημαρχία του Ντονέτσκ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο, 15 πολίτες τραυματίστηκαν από θραύσματα οβίδων κατά τις μάχες που μαίνονταν χθες στην περιοχή αυτή, ενώ οι συνοικίες της Κιέφσκι και Κουιμπιτσέφσκι αποτέλεσαν στόχο πυρών πυροβολικού.

Οι εν λόγω συνοικίες βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, ένα από τα θερμότερα σημεία της σύγκρουσης μεταξύ ουκρανικών δυνάμεων και φιλορώσων ανταρτών.

Παράλληλα οι ουκρανικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι επτά αλεξιπτωτιστές τραυματίστηκαν από έκρηξη νάρκης κοντά σε χωριό στο βορειοδυτικό Λουχάνσκ.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ