Έμπολα: Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο επιστροφή στις ΗΠΑ

Νέος συναγερμός στις ΗΠΑ, εξαιτίας του ιού του Έμπολα. Όπως έγινε γνωστό, το κρουαζιερόπλοιο Carnival Magic, που εκτελούσε ταξίδι αναψυχής στην Καραϊβική, επιστρέφει στις Ηνωμένες Πολιτείες, γιατί ένας από τους επιβάτες του είναι εργαζόμενος στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο του Ντάλας, όπου διαγνώστηκε το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα του ιού Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες!

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, πρόκειται για περίπτωση χαμηλού κινδύνου, ωστόσο, το Carnival Magic, που ανήκει στην Carnival Cruise Lines, αναμένεται να δέσει στο λιμάνι του Γκάλβεστον στο Τέξας την Κυριακή.

Ο επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου είναι εργαζόμενος στον υγειονομικό τομέα του Ντάλας και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει κανένα σύμπτωμα της θανατηφόρου νόσου. Λαμβανομένων υπόψη δε και των ιατρικών προτύπων που έχει θέσει το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων βρίσκεται στο τέλος των 21 ημερών, που είναι το ανώτερο περιθώριο για την επώαση του ιού Έμπολα. Ο άνδρας, οικειοθελώς, έχει μπει σε απομόνωση σε καμπίνα του πλοίου μαζί με ένα ακόμη άτομο που τον συνόδευε στην κρουαζιέρα.

Το Carnival Magic σύμφωνα με το πρόγραμμά του έπρεπε να δέσει σε λιμάνια του Μεξικού και του Μπελίζ αλλά οι δυο αυτές χώρες αρνήθηκαν τον ελλιμενισμό του κρουαζιερόπλοιου εξ αιτίας των ανησυχιών για τον ιό Έμπολα.

Ο εργαζόμενος στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο του Ντάλας επιβιβάστηκε στο πλοίο από το λιμάνι του Γκάλβεστον στις 12 Οκτωβρίου για μια επταήμερη κρουαζιέρα και όπως ανέφεραν αμερικανοί αξιωματούχοι δεν είχε έρθει σε άμεση επαφή με τον Τόμας Έρικ Ντάνκαν τον ασθενή από τη Λιβερία που τελικά κατέληξε από τον ιό.

Πηγή: newsit.gr