Αποκαλύφθηκε η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε στην αποχέτευση

Το βίντεο-σοκ της διάσωσης ενός νεογέννητου βρέφους, που βρέθηκε σφηνωμένο σε σωλήνα αποχέτευσης κτηρίου έκανε το γύρω του κόσμου, σοκάροντας την κοινή γνώμη.

Η δραματική διάσωση ξεκίνησε στο υπόγειο κτηρίου, όταν πυροσβέστες έκοψαν το κομμάτι του σωλήνα όπου είχε παγιδευτεί το μωρό και ολοκληρώθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αποσπώντας τμήματα του σωλήνα κατάφεραν να απελευθερώσουν σώο το βρέφος.

Όταν ξεκίνησε η αναζήτηση για τους γονείς του μωρού από την κινεζική αστυνομία, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η μητέρα βρισκόταν τόσο κοντά. Ήταν η γυναίκα που πρώτη ειδοποίησε το σπιτονοικοκύρη για το κλάμα μωρού, που ερχόταν από τις σωληνώσεις του κτηρίου.

Επίσης, παρακολουθούσε επί δύο ώρες τις αγωνιώδεις προσπάθειες των πυροσβεστών να σώσουν το παιδί της, χωρίς όμως να αποκαλύψει την ταυτότητά της ούτε στιγμή.

Η 22χρονη γυναίκα, που νοίκιαζε ένα δωμάτιο στο κτήριο, γέννησε μόνη της στην τουαλέτα και το νεογέννητο της γλίστρησε στην αποχέτευση, όπως είπε. Προσπάθησε να το τραβήξει έξω, όταν όμως δεν τα κατάφερε ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του κτηρίου.

Η νεαρή είπε στην αστυνομία ότι δεν είχε τα χρήματα για έκτρωση και ότι έκρυψε την εγκυμοσύνη της φορώντας φαρδιά ρούχα και τυλίγοντας σφιχτά την κοιλιά της για να μην φαίνεται.

Την ταυτότητά της πρόδωσαν παιχνίδια που βρήκε η αστυνομία στο δωμάτιό της, όπως και ίχνη αίματος στην τουαλέτα. Όταν της ζητήθηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις, τότε μόνο ομολόγησε ότι είναι η μητέρα του μωρού.