Κίνα: Οδηγός παγιδεύτηκε για… 500 χλμ. σε κινούμενο αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το πρόβλημα που αντιμετώπισε

Ακούγεται απίθανο, κι όμως είναι αληθινό! Ένας οδηγός αναγκάστηκε να… οδηγεί για έξι ώρες σε σε αυτοκινητόδρομο, λόγω δυσλειτουργίας του αυτοκινήτου του.

Το πρόβλημα συνέβη σε ένα από τα σύγχρονα αυτοκίνητα, τα οποία είναι φορτωμένα με δεκάδες ηλεκτρονικά συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης, τα οποία υπάρχουν προκειμένου να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μας.

Ωστόσο παρά την αλματώδη πρόοδο που έχει σημειώσει η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια, τα σύγχρονα αυτοκίνητα εξακολουθούν να παρουσιάζουν τεχνικά προβλήματα, τα οποία μπορούν να αποβούν ακόμη και μοιραία για τον οδηγό, τους επιβαίνοντες αλλά και τους υπόλοιπους ανθρώπους στον δρόμο.

Για παράδειγμα, τραγική θα μπορούσε να είναι και η κατάληξη για τον Κινέζο οδηγό ενός μεγάλο κυβισμού οχήματος, ο οποίος αντιμετώπισε ένα από τα πιο… περίεργα προβλήματα που θα μπορούσε κάποιος.

Συγκεκριμένα, κινούμενος σε αυτοκινητόδρομο την Κίνας, ένας οδηγός του SUV αντιμετώπισε μια ασυνήθιστα δυσάρεστη και πολύ επικίνδυνη έκπληξη, όταν προσπάθησε να εξέλθει από αυτών για να φτάσει στον προορισμό του.

Συγκεκριμένα ο οδηγός συνειδητοποίησε -έγκαιρα ευτυχώς- ότι δεν μπορούσε να θέσει εκτός λειτουργίας το cruise control του αυτοκινήτου του, το οποίο και είχε ρυθμίσει στα 100 χλμ./ώρα.

Μάλιστα διαπίστωσε με έκπληξη ότι όχι μόνο δεν μπορούσε να παρακάμψει το cruise control μέσω του πεντάλ των φρένων, αλλά δεν μπορούσε ούτε να μειώσει ταχύτητα αφού το σύστημα πέδησης δεν αποκρινόταν στις εντολές του.

Η αντίδρασή του

Παρά το άγχος που θα είχε οποιοσδήποτε στη θέση του, ο Κινέζος οδηγός κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμος και να καλέσει την αστυνομία, προκειμένου να την ενημερώσει για την επικίνδυνη κατάσταση με την οποία βρισκόταν αντιμέτωπος.

Οι κινέζικες αρχές ανταποκρίθηκαν στήνοντας μια μεγάλη επιχείρηση, η οποία περιελάμβανε περιπολικά που συνόδευαν τον οδηγό του SUV στην ανεξέλεγκτη πορεία του, ενώ παράλληλα προπορεύονται αυτού, ώστε να κρατούν καθαρό το δρόμο.

Στην προσπάθεια της, μάλιστα, να βρει μια λύση ώστε να σταματήσει με ασφάλεια το SUV, η κινέζικη τροχαία ήρθε σε επαφή και με τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου. Έπειτα από πολλές απόπειρες καμία από τις προτάσεις δεν κατάφερε να δώσει λύση στο πρόβλημα και να απενεργοποιήσει το cruise cotnrol.

Υπό τη συνοδεία των περιπολικών της κινέζικης τροχαίας και έπειτα από πέντε συνολικά ώρες οδήγησης ο οδηγός κατάφερε τελικά να σταματήσει με ασφάλεια, όταν το όχημά του έμεινε τελικά από βενζίνη.