Εκτενές αφιέρωμα της Κίνας στις Κυκλάδες (φωτογραφία)


Αφιερωμένο στο Αιγαίο και ειδικότερα στις Κυκλάδες είναι το πρώτο τεύχος του έτους 2014 του μηνιαίου περιοδικού World Traveler (Luxing Zhe) με τίτλο «Ατέρμονη Θάλασσα, Αδιάλειπτος Ερωτας – Ξεχνώντας τοn χρόνο αφημένοι στον ρομαντισμό του Αιγαίου» στο εξώφυλλό του.

Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε από τον ταξιδιωτικό οργανισμό WORLD TRAVELER MEDIA με έδρα τη Σαγκάη, με τη φιλοξενία δημοσιογραφικής πενταμελούς στις Κυκλάδες για εννέα συνολικά μέρες τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Η δημοσιογραφική αποστολή διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Σαγκάη, την MTC GROUP και τους Δήμους των νησιών.

KINAAA

Με βάση στοιχεία της ελληνικής πρεσβείας στην Κίνα, το 2013 εκδόθηκαν περίπου 30.000 θεωρήσεις εισόδου σε Κινέζους τουρίστες.

Υπολογίζεται όμως ότι συνολικά 100.000 Κινέζοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα την περσινή χρονιά, μέσω θεωρήσεων εισόδου, οι οποίες χορηγήθηκαν από άλλες χώρες, ως πρώτες χώρες εισόδου στην Ευρώπη.

Την ίδια χρονιά, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τουρισμού της Κίνας, πάνω από 100 εκατ. Κινέζοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό, δαπανώντας πάνω από 100 δισ. δολάρια στις ξένες αγορές.

Το τουριστικό αφιέρωμα είναι το μεγαλύτερο σε έκταση σελίδων και κάλυψη θεματικής ύλης που έχει γίνει μέχρι σήμερα στον χώρο των κινεζικών ΜΜΕ για την Ελλάδα, ενώ προσφέρεται και σε ηλεκτρονική μορφή σε χρήστες που επιθυμούν την τοποθέτηση του σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ταμπλέτες κλπ.

Παράλληλα, τέσσερα ημίωρα τηλεοπτικά επεισόδια αναμένεται να προβληθούν σε 33 τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα στο σύνολο σχεδόν της κινεζικής επικράτειας, σε 31 μητροπολιτικά κέντρα και πρωτεύουσες επαρχιών, ενώ το σύνολο του αφιερώματος θα είναι διαθέσιμο σύντομα στον διαδικτυακό χώρο, ιστοσελίδα του οργανισμού WT.

Στις 100 σελίδες του περιοδικού προβάλλονται αντιπροσωπευτικά νησιά, όπως η Πάρος, η Μύκονος-Δήλος, η Μήλος και η Σαντορίνη, με ποικίλες πτυχές των τουριστικών υπηρεσιών που προσφέρουν, όπως χώροι πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, αγορές, τόποι αναψυχής, ελληνική κουζίνα, χώροι διαμονής και διασκέδασης και ιδιαίτερη έμφαση στον ρομαντικό-γαμήλιο τουρισμό.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ» του Βασίλη Μιχαλολιάκου.