Τι βρήκαν στο σπίτι του πιλότου του Βoeing;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αυξάνονται συνεχώς τα ευρήματα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αεροπειρατεία


 Η μαλαισιανή αστυνομία ανακοίνωσε ότι στο σπίτι του πιλότου της μοιραίας πτήσης του Βoeing 777 βρέθηκε ένας περίτεχνος προσομοιωτής πτήσης. Αυτή η ανακάλυψη έχει βαθύνει τους φόβους ότι η εξαφάνιση του αεροσκάφους οφείλεται σε μια ενδεχόμενη απόπειρα δολοφονίας.

pr2

Μετά τη λήψη του προσομοιωτή από το σπίτι του πιλότου Ahmad Shah Zaharie, οι αρχές εξέτασαν άλλους μηχανικούς που ενδεχομένως είχαν επικοινωνήσει με το αεροσκάφος λίγο πριν την απογείωσή του.

Δεν είναι ασυνήθιστο στις συγκεκριμένες περιπτώσεις να υπάρξει περαιτέρω έλεγχος στο πλήρωμα προκειμένου να διαλευκανθεί μια υπόθεση. 

malaysia16n-5-web

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph υπάρχει περίπτωση το αεροσκάφος να βρίσκεται υπό το καθεστώς ομηρίας, να έχει προσγειωθεί κάπου και να ζητηθούν λύτρα. Κάτι που όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεν έχει γίνει γνωστό.

Η Daily Mail ανέφερε επίσης ότι ο κυβερνήτης του Boeing 777 ήταν ένθερμος υποστηρικτής του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Μαλαισίας, Ανβάρ Ιμπραήμ, και μερικές ώρες πριν από την μοιραία πτήση ο 53χρονος παρευρέθηκε σε μια αμφιλεγόμενη δίκη στην οποία ο Ιμπραήμ καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών.

pr3

Αυτή η είδηση έρχεται μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Μαλαισίας που τόνισε ότι όποιος μπήκε στο πιλοτήριο και οδήγησε το αεροπλάνο, ήξερε πολύ καλά να αποφύγει τον εντοπισμό από τα ραντάρ.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το αεροσκάφος θα μπορούσε να πετάξει για ακόμα εφτά ώρες αφότου χάθηκε η επαφή με τον πύργο ελέγχου. Πιστεύεται ότι το αεροπλάνο θα μπορούσε να έχει πετάξει ως την κεντρική Ασία ή τον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

rtr3h6p4-1-522x293

Είναι πλέον μια εβδομάδα που έχει περάσει από την μυστηριώδη εξαφάνιση του αεροσκάφους και κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια ποια ήταν ή ποια είναι τελικά η τύχη 239 ανθρώπων.