Σκιάθος: Τρομακτική προσγείωση αεροπλάνου – Μια ανάσα πάνω από τον κόσμο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το αεροδρόμιο της Σκιάθου πρωταγωνιστεί για ακόμη μια φορά στα βρετανικά ΜΜΕ, καθώς τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο βίντεο από μια υπερβολικά χαμηλή προσγείωση αεροπλάνου. «Οι περαστικοί ένιωθαν σαν να είχαν σχεδόν ξυριστεί τα μαλλιά τους» γράφει – μεταξύ άλλων – η Mirror.

Όσοι βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου για να παρακολουθήσουν την προσγείωση των αεροπλάνων, όπως γράφει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα, τα… χρειάστηκαν. Το video δείχνει το Airbus A321neo να πλησιάζει πάνω από τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά, καθώς σκάφη αράζουν ειρηνικά από κάτω.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε αρχικά από το GreatFlyer και είναι πραγματικά τρομακτικό, αφού περνά μια ανάσα από τον κόσμο που βρίσκεται στο σημείο. «Πόσοι από τους θεατές πιστεύετε ότι χρειάζονταν καινούργια παντελόνια;», ήταν το σχόλιο ενός ανθρώπου κάτω από την ανάρτηση του βίντεο.

Όσο πλησιάζει το αεροπλάνο, τόσο πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι επιχειρεί να πραγματοποιήσει προσγείωση λίγες στιγμές μετά την εκκαθάριση του περιμετρικού φράχτη στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Ο βρυχηθμός των κινητήρων αεριώθησης καλύπτει τις κραυγές των ανθρώπων από κάτω, καθώς πλησιάζει σε απόσταση λίγων μέτρων από το κεφάλι τους. Η σκόνη του δρόμου εκτοξεύεται από την ταχύτητα του αεροπλάνου, την ώρα που αρκετοί άνθρωποι απομακρύνονται από την πορεία του.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι το αεροδρόμιο της Σκιάθου έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο της επικαιρότητας καθώς έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα με επισκέπτες του νησιού που συγκεντρώνονται κοντά στην περιοχή προκειμένου να παρακολουθήσουν την προσγείωση και την απογείωση των αεροπλάνων. Πρόσφατα μάλιστα μια 61χρονη τουρίστρια είχε καταλήξει στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αφού παρασύρθηκε από την τουρμπίνα ενός αεροπλάνου.

Ατυχήματα γύρω από το αεροδρόμιο της Σκιάθου δυστυχώς σημειώνονται εδώ και χρόνια, με πολλούς να εκφράζουν τις ανησυχίες τους ανοιχτά. Στο σημείο έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που προειδοποιούν τον κόσμο για τον κίνδυνο που διατρέχει, παρόλα αυτά – όπως φαίνεται – πολλοί εξακολουθούν να το βλέπουν ως… διασκέδαση.