Είναι επίσημο! Το Boeing έπεσε θύμα αεροπειρατών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το αεροπλάνο των μαλαισιανών γραμμών που αγνοείται εδώ και μια εβδομάδα, έπεσε θύμα αεροπειρατείας είτε από κάποιον από τους πιλότους είτε από κάποιον έμπειρο επιβάτη.

«Είναι οριστικό και δεν υπάρχει καμία άλλη θεωρία» είπε αξιωματούχος της κυβέρνησης της Μαλαισίας.

Ο ανώνυμος αξιωματούχος είπε ότι ένα ή περισσότερα άτομα με σημαντική εμπειρία κατέλαβαν το αεροσκάφος, απενεργοποίησαν τις συσκευές επικοινωνίας και το οδήγησαν εκτός πορείας και ραντάρ.

je1

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι μόνο ένας έμπειρος αεροπόρος θα μπορούσε να καθοδηγήσει το αεροπλάνο με τον τρόπο που πέταξε μετά και την τελευταία επιβεβαίωση για τη θέση του πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

je2

Πρόσθεσε ότι κανένα κίνητρο δεν είναι ακόμη σαφές αλλά η πειρατεία είναι δεδομένη μέσω των ευρημάτων που έχουν εξετασθεί.

Ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας Najib Razak πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου πολύ σύντομα.

Πηγή η οποία έχει πληροφόρηση για τις έρευνες των ΗΠΑ δήλωσε ότι η ανάλυση των ηλεκτρονικών δεδομένων σχετικά με το Boeing 777 έδειξε ότι το αεροσκάφος μπορεί να ξέμεινε από καύσιμα και να συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό, αφού πέταξε εκατοντάδες μίλια εκτός πορείας. Ανέφερε επίσης ότι είναι λιγότερο πιθανό το ενδεχόμενο, το αεροπλάνο να πέταξε προς την Ινδία.

je3

Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ μία ώρα μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ, το περασμένο Σάββατο. Έδωσε στίγμα για τελευταία φορά ενώ βρισκόταν ανάμεσα στις ακτές της Μαλαισίας και του Βιετνάμ. Για το μυστήριο που καλύπτει την εξαφάνισή του έχουν διατυπωθεί μέχρι σήμερα πολλές και διάφορες θεωρίες και φήμες: ότι το ανατίναξαν αεροπειρατές, ότι αντιμετώπιζε σοβαρά τεχνικά προβλήματα, ότι το χτύπησε πύραυλος ή ακόμη και ότι αυτοκτόνησε ο κυβερνήτης του.

je5

Νωρίτερα, πηγή προσκείμενη στην έρευνα, δήλωσε ότι σύμφωνα με τα σήματα που έλαβε ο δορυφόρος από την πτήση MH370, το αεροσκάφος μπορεί να πετούσε αρκετές ώρες πριν μείνει από καύσιμα πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

je4

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη New York Times, το αεροσκάφος άλλαξε αρκετές φορές κατεύθυνση και υψόμετρο αφού είχε χαθεί η επαφή του με τον πύργο ελέγχου.

Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην έρευνα, γράφει ότι το αεροσκάφος αρχικά ανέβηκε στα 45.000 πόδια, πολύ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο για πτήση ενός Boeing 777. Στη συνέχεια κατέβηκε σε υψόμετρο 23.000 ποδιών, κατά την προσέγγιση του στο πυκνοκατοικημένο νησί Πενάγκ της Μαλαισίας. Κατόπιν το αεροσκάφος πήγε στα νότιο - δυτικά ανέκτησε υψόμετρο και άλλαξε πορεία προς τα βόρεια - δυτικά προς τον Ινδικό Ωκεανό.