Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε για να βρεθεί το χαμένο Boeing!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χιλιάδες άνθρωποι ήδη προσπαθούν να βοηθήσουν στην ανεύρεση του Boeing 777 της πτήσης των Malaysia Airlines


Τη στιγμή που εννέα χώρες, δεκάδες πλωτά μέσα και αεροπλάνα, καθώς και δέκα κινεζικοί δορυφόροι συμβάλουν με κάθε τρόπο στην ανεύρεση του χαμένου αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών μια πλατφόρμα στο διαδίκτυο προσφέρει τη δυνατότητα σε χρήστες όλου του πλανήτη να βοηθήσουν στην ανεύρεση του αεροσκάφους.

Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Tomnod, οι χρήστες του διαδικτύου έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τις αρχές να αναλύσουν τις εικόνες των δορυφόρων, οι οποίες φτάνουν διαρκώς στα αρμόδια κέντρα ερευνών, και να βοηθήσουν να αναγνωριστούν τα συντρίμμια που πιθανόν ανήκουν στο Boeing.

H αμερικανική εταιρεία Digital Globe, στην οποία ανήκει η πλατφόρμα, απηύθυνε το συγκεκριμένο κάλεσμα.

Μάλιστα για να μπορέσει να είναι αποτελεσματική η διαδικασία, η εταιρεία, η οποία δημοσιοποιεί κυρίως εικόνες από το δορυφορικό σύστημα, Google Earth, βασίζεται κυρίως σε στοιχεία, τα οποία δημοσιοποιεί η μαλαισιανή κυβέρνηση, προκειμένου να διασαφηνιστεί το πεδίο ερευνών, στο οποίο έχουν στραφεί οι δορυφόροι. Επίσης κάνουν την εμφάνισή τους και διάφοροι εθελοντές μέσω διαδικτύου, οι οποίοι προσπαθούν να δώσουν διευκρινίσεις για τις ανάγκες των ερευνών.

Το site έφτασε σε σημείο να έχει τόσους πολλούς επισκέπτες, ώστε να μην είναι προσβάσιμο κάποιες στιγμές για τους χρήστες, καθώς πέφτει. 

Κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε στις έρευνες!