ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε προεκλογική ομιλία του Τραμπ – Τραυματίστηκε ο πρώην Πρόεδρος (ΒΙΝΤΕΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο τέως πρόεδρος τραυματίστηκε ελαφρά αλλά είναι καλά στην υγεία του ανέφερε ο εκπρόσωπός του

Πανικός επικράτησε κατά την διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια καθώς ένοπλος άνοιξε πυρ τραυματίζοντας τον πρώην πρόεδρο ελαφρά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισχυρού άνδρα των Ρεπουμπλικάνων, ο κ. Τραμπ είναι καλά.

Ομοσπονδιακοί πράκτορες των ΗΠΑ τον απομάκρυναν άρον άρον από το σημείο. Την ίδια ώρα ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, θέλοντας να δείξει την πυγμή του, ύψωσε την γροθιά του. Φωτογραφίες και βίντεο που έδειχναν το πρόσωπο του Τραμπ γεμάτο αίματα, έκαναν μέσα σε λίγα λεπτά τον γύρο του κόσμου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ασφαλής μετά από ένα επεισόδιο στη συγκέντρωση του, σύμφωνα με τον Άντονι Γκουλιέλμι, επικεφαλής επικοινωνίας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Αμερικανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τις τοπικές Αρχές αναφέρουν ότι ο δράστης και ακόμη ένα άτομο είναι νεκροί.

Ενημερώθηκε ο Λευκός Οίκος

Ο πρόεδρος Μπάιντεν ενημερώθηκε για το περιστατικό. «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι καλά, θα μιλήσω σύντομα μαζί του», είπε σε μια σύντομη δήλωσή του ο αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας παράλληλα, ότι δεν υπάρχει χώρος στις ΗΠΑγι΄αυτού του είδους τη βία.

«Αυτό που συνέβη είναι άρρωστο. Αρρωστο», πρόσθεσε.

Ο κυβερνήτης της Πενσιλβάνια Τζος Σαπίρο ανέφερε σε δήλωσή του ότι ενημερώθηκε και ότι η αστυνομία της πολιτείας βρισκόταν στο σημείο και συνεργαζόταν με ομοσπονδιακούς εταίρους.

Το αιματηρό συμβάν καταδίκασαν επίσης οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον, η πρώην πρόεδρος του Σώματος Νάνσι Πελόζι, ο επικεφαλής της Γερουσίας Τσακ Σούμερ και πολλά ακόμη μέλη του Κογκρέσου.

Καταδικάζει την απόπειρα ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ καταδίκασε σήμερα την επίθεση που διαπράχθηκε εναντίον του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και δήλωσε «σοκαρισμένος» μέσω X.

«Είμαι σοκαρισμένος εξαιτίας της είδησης της επίθεσης κατά του (σ.σ. πρώην) προέδρου Τραμπ, την οποία καταδικάζω σθεναρά. Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες απαράδεκτων πράξεων βίας κατά πολιτικών», τόνισε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης αυξάνει την παρουσία του στον Πύργο Τραμπ και σε άλλες ευαίσθητες τοποθεσίες λόγω μεγάλης προσοχής στην πόλη μετά τον τραυματισμό του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια το Σάββατο. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του δημάρχου της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, ο δήμαρχος έχει ενημερωθεί για το περιστατικό. Ο Πύργος Τραμπ στο Μανχάταν βρίσκεται ήδη υπό την επιτήρηση του NYPD, παρόλο που ο Τραμπ επισκέπτεται σπάνια την πρώην κατοικία του. Με τα χρόνια, ο Πύργος Τραμπ έχει χρησιμεύσει ως χώρος συγκέντρωσης υποστηρικτών και αντιπάλων του πρώην προέδρου.