Σάλος στην Eurovision – Αποκλείστηκε τελείως η Ολλανδία από τον διαγωνισμό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αποβλήθηκε ο Ολλανδός καλλιτέχνης από τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού μετά από βίαια επίθεση του σε γυναίκα που είναι μέλος σε συνεργείου παραγωγής

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραγουδιστής της Ολλανδίας επιτέθηκε βίαια σωματικά σε γυναίκα εβραϊκής καταγωγής και στην συνέχεια την κλείδωσε σε δωμάτιο.  

Ο Ολλανδός καλλιτέχνης αποβλήθηκε από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision σήμερα Σάββατο 11 Μαϊου, μετά από καταγγελία που έγινε από γυναίκα μέλος συνεργείου παραγωγής, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η οποία διοργανώνει τη διοργάνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EBU αναφέρει:

«Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα διαγωνιστεί στον Μεγάλο Τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η σουηδική αστυνομία ερεύνησε μια καταγγελία που έγινε από μια γυναίκα μέλος του συνεργείου παραγωγής μετά από ένα περιστατικό μετά την εμφάνισή του στον Ημιτελικό της Πέμπτης το βράδυ. Ενώ η νομική διαδικασία έχει πάρει τον δρόμο της, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει στον Διαγωνισμό.Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης και εικασίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτό το περιστατικό δεν αφορούσε κανέναν άλλο ερμηνευτή ή μέλος της αντιπροσωπείας.

Διατηρούμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής για ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein προς μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού.

Ο Μεγάλος Τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα προχωρήσει πλέον με 25 τραγούδια που θα συμμετέχουν».

Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, έχει υποβληθεί καταγγελία εις βάρος του Κλάιν, ενώ ανακρίθηκε αργά χθες το βράδυ από την αστυνομία. Ο ίδιος εμφανίζεται σε βίντεο να αρνείται να μιλήσει σε δημοσιογράφο επί του θέματος.