Σε μυστική τοποθεσία η νεογέννητη Aya που σώθηκε από τα χαλάσματα στη Συρία – Φόβοι για απαγωγή της

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η νεογέννητη Aya που ήρθε στη ζωή κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της που κατέρρευσε στη Συρία μεταφέρθηκε σε «ασφαλή τοποθεσία» όπως μεταδίδει το BBC. Σύμφωνα με μία πηγή που μίλησε στο βρετανικό μέσο η Διεύθυνση Υγείας του Αφρίν έλαβε αυτή την απόφαση προκειμένου να προστατεύσει τη μικρούλα από  πιθανή απάτη και απάτη υιοθεσίας.

Μάλιστα τη Δευτέρα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν - η εν λόγω περιοχή ελέγχεται από την αντιπολίτευση της Συρίας - μία νοσοκόμα την οποία συνόδευαν δύο ένοπλοι, φέρεται να χτύπησε τον διευθυντή. Ωστόσο ο επικεφαλής της διεύθυνσης υγείας, Δρ Ahmad Hajj Hassan, διέψευσε τους ισχυρισμούς στα μέσα social media λέγοντας ότι δεν υπήρχε περίπτωση απαγωγής του νεογέννητου.

«Οι ισχυρισμοί για απαγωγή ήταν μια παρεξήγηση. Αυτό ήταν ένα εντελώς εσωτερικό θέμα που σχετίζεται με το νοσοκομείο και δεν είχε καμία σχέση με το μωρό», τόνισε στο BBC.

Στο μεταξύ χιλιάδες άνθρωποι προσφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να υιοθετήσουν το μωράκι που δεν πρόλαβε να γνωρίσει την οικογένειά του. Παρόλα αυτά η διεύθυνση υγείας του Αφρίν εμφανίζεται αποφασισμένη να δώσει προτεραιότητα στο πως θα μεγαλώσει και θα ακολουθήσει προσεκτικά βήματα όσον αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την υιοθεσία της.

Σημειώνεται πως η μητέρα της ξεκίνησε να γεννήσει λίγο μετά το φονικό χτύπημα του σεισμού. Ωστόσο κατέληξε αφότου έφερε στον κόσμο την Aya ενώ οι διασώστες όταν την εντόπισαν ήταν ενωμένη με τον ομφάλιο λώρο. Η δραματική της διάσωση έκανε τον γύρο των social media ενώ το μωράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από έναν μακρινό συγγενή του. 

Σε δηλώσεις του στο BBC ο παιδίατρος που την ανέλαβε, ο Δρ Χάνι Μαρούφ δήλωσε ότι η Aya έφτασε στο νοσοκομείο σε «κακή κατάσταση». «Είχε εξογκώματα, μώλωπες, ήταν κρύα και μετά βίας ανέπνεε», πρόσθεσε. Ανταποκρίθηκε στη θεραπεία και την επόμενη μέρα η κατάστασή της είχε σταθεροποιηθεί. Ακόμη ο διευθυντής του νοσοκομείο Khalid Attiah, δήλωσε ότι η σύζυγός του θήλαζε την Aya μαζί με τη δική τους τετράμηνη κόρη και συμπλήρωσε ότι θα τη φρόντιζαν μέχρι να υιοθετηθεί.