Πέθανε στα 17 του ο αρχηγός των παιδιών που διασώθηκαν από σπήλαιο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Άδοξο τέλος είχε ένα από τα 12 αγόρια που είχε εγκλωβιστεί επί δύο περίπου εβδομάδες μαζί με την ομάδα του σε ένα σπήλαιο στην Ταϊλάνδη. Όπως έκανε γνωστό ο πρώην δάσκαλός του ο Ντομ πέθανε στη Βρετανία όπου φοιτούσε σε μια ακαδημία ποδοσφαίρου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα αίτια θανάτου του 17χρονου Ντομ. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Ντουανγκπέτς Προμπτέπ, γνωστός ως “Ντομ”, ήταν ο αρχηγός των “Αγριόχοιρων”. Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος μαζί με την ομάδα του είχαν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο της Ταϊλάνδης το 2018 ενώ ο σχεδόν αδύνατος απεγκλωβισμός από διεθνή ομάδα δυτών και από τους Ταϊλανδούς πεζοναύτες είχε προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Η είδηση κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από έναν βουδιστή μοναχό που δίδασκε στα αγόρια στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι της βόρειας Ταϊλάνδης.

“Ο Ντουανγκπέτς Προμπτέπ πήγε σήμερα σε έναν άλλο κόσμο. Ελπίζω ότι θα ξαναγεννηθεί και θα γίνει και πάλι μαθητής μου στην επόμενη ζωή”, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Σουπατπόνγκ Μετίγκο.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τον θάνατό του με ανεξάρτητο τρόπο, που σύμφωνα με τον Σουπατπόνγκ πληροφορήθηκε από την γιαγιά του Ντουανγκπέτς, η οποία είπε ότι το παιδί είχε ένα απροσδιόριστο ατύχημα.

Ο πρώην αρχηγός και προπονητής της εθνικής ομάδας της Ταϊλάνδης, Κιατισούκ Σεναμουάνγκ, το ίδρυμα του οποίου βοήθησε τον Ντουανγκπέτς να εξασφαλίσει μια υποτροφία στην ακαδημία ποδοσφαίρου Brooke House College στο Λέστερσαϊρ, τον περιέγραψε ως ευγενικό, έναν κύριο που ονειρευόταν να παίξει για τη χώρα του.

H ιστορία που είχε συγκλονίσει

Τον Ιούνιο του 2018, τα αγόρια, ηλικίας 11-16 ετών και ο 25χρονος βοηθός προπονητή τους ξεκίνησαν να εξερευνήσουν το συγκρότημα των σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ για μόλις μία ώρα, αλλά κατέληξαν παγιδευμένοι από πλημμυρισμένα νερά.

Βρέθηκαν εννέα ημέρες αργότερα σε έναν πλημμυρισμένο θάλαμο 4 χιλιόμετρα (2,5 μίλια) από την είσοδο των σπηλαίων. Ο περίπλοκος απεγκλωβισμός τους ξεκίνησε έξι ημέρες αργότερα σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση κατά την οποία ένας πρώην δύτης πέθανε.

Μόλις διασώθηκαν, τα αγόρια προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν έναν αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η ιστορία τους έγινε θέμα βιβλίων, ντοκιμαντέρ και ταινιών, και πιο πρόσφατα, σειρά του Netflix, η “Thai Cave Rescue”.