ΗΠΑ: Δείτε τι λένε οι ειδικοί για τα UFO που εμφανίστηκαν τις τελευταίες μέρες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!

Οι πολίτες των ΗΠΑ κοιτάνε στον ουρανό και σε κάθε λάμψη, φωτεινό σημάδι, ψάχνουν να βρουν το μυστήριο που κρύβεται από πίσω.

Ερωτήματα έχουν δημιουργήσει η εμφάνιση των UFO στον ουρανό των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς μετά τα κινεζικά μπαλόνια που έκαναν την εμφάνιση τους περίεργες λάμψεις γέμισαν τον εναέριο χώρο.

Οι πολίτες στρέφουν το κεφάλι τους στον ουρανό και αναζητούν απαντήσεις σχετικά με τα περίεργα φώτα. Σε αντίθεση με το υποτιθέμενο κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, αυτά τα αντικείμενα δεν γνωρίζει κανείς την προέλευση τους αλλά και το είδος τους.

Οι θεωρίες συνωμοσίας φούντωσαν μετά την εμφάνιση των άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων.

Πήρε «φωτιά» το Twitter

Οι θεωρίες συνωμοσίας δεν σταματούν… Στο Twitter αφήνονται υπονοούμενα πως οι ΗΠΑ ξέρουν περισσότερα από όσα λένε δημόσια.

«Στις 28 Ιανουαρίου 2023, η κάμερα HST, Subaru-Asahi Star κατέγραψε πράσινα φώτα λέιζερ στον συννεφιασμένο ουρανό πάνω από τη Maunakea της Χαβάης. Τα φώτα πιστεύεται ότι προέρχονται από έναν δορυφόρο υψομετρικής τηλεπισκόπησης ICESAT-2/43613», αναφέρει σε Twitter το Εθνικό Αστρονομικό Αστεροσκοπείο της Ιαπωνίας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέρριψαν τουλάχιστον τέσσερα ιπτάμενα αντικείμενα στον δικό τους εναέριο χώρο μέσα σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα. Σε αντίθεση με το υποτιθέμενο κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, αυτά τα αντικείμενα δεν ήταν γνωστό από πού προέρχονταν ή τι ήταν ακριβώς», αναφέρει ένας χρήστης.

H Ελισά Σλότκιν, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ανέφερε: «Όσο αυτά τα πράγματα συνεχίζουν να διασχίζουν τις ΗΠΑ και τον Καναδά, θα συνεχίσω να ζητώ από το Κογκρέσο να λάβει πλήρη ενημέρωση με βάση την εκμετάλλευσή μας στα συντρίμμια».

Οι επιστήμονες απαντούν για τα UFO

Ο Θεόδωρος Λιόλιος, αναπληρωτής Κοσμήτορας της Στρατιωτικής ΣχολήςΕυελπίδων, μίλησε στην τηλεόραση του ΜEGA και εξήγησε τα φαινόμενα που έχουν παρουσιαστεί.

«Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το πρώτο κινέζικο μπαλόνι ήταν μετεωρολογικό μπαλόνι. Τα μετεωρολογικά μπαλόνια είναι οι δορυφόροι των φτωχών. Μπορούμε να κατευθύνουμε ένα μπαλόνι ανάλογα τις αέρια ρεύματα κι έτσι να παίρνουμε φωτογραφίες», είπε αρχικά ο Θεόδωρος Λιόλιος.

Και συνέχισε ο κ. Λιόλιος: «Το κινεζικό μπαλόνι διέσχισε ολόκληρη την Αμερική, αυτό δεν είναι αστείο. Πέρασε κι έφθασε πάνω στην Μοντάνα, που είναι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να θορυβηθούν οι Αμερικανοί».

«Αυτά τα κατασκοπευτικά μπαλόνια είναι μη επανδρωμένα αεροχήματα. Με τα μπαλόνια αυτά αν έχουν μέσα έναν μηχανισμό πλοήγησης μπορεί να διασχίσουν μεγάλες αποστάσεις και να πάρουν πληροφορίες», πρόσθεσε ο αναπληρωτής Κοσμήτορας.

Λευκός Οίκος: Τα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν «δεν έμοιαζαν πολύ» με το κινεζικό μπαλόνι

Τα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν πάνω από την Αλάσκα και τον Καναδά τις τελευταίες ημέρες δεν έμοιαζαν με το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε στ' ανοιχτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας και ήταν πολύ μικρότερα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

«Αυτά τα αντικείμενα δεν έμοιαζαν πολύ και ήταν πολύ μικρότερα από το μπαλόνι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και δεν θα τα χαρακτηρίσουμε οριστικά μέχρι να μπορέσουμε να ανακτήσουμε τα συντρίμμια -- ένα θέμα για το οποίο εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε σε απάντηση ερωτήσεων που αφορούσαν το σχόλιο του επικεφαλής των Δημοκρατικών στη ΓερουσίαΤσακ Σούμερ, ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πίστευαν πως τα μη επανδρωμένα αντικείμενα ήταν μπαλόνια.

Τα περιστατικά

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντόανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή σε ομάδες έχουν αναπτυχθεί αναζητώντας το κυλινδρικό αντικείμενο που κατέρριψε χθεςένα αμερικανικό μαχητικό πάνω από τα εδάφη Γιούκον, ώστε να μπορέσουν να το αναλύσουν και να μάθουν περισσότερα για την αποστολή του.

«Ομάδες εντοπισμού βρίσκονται στο πεδίο αναζητώντας το αντικείμενο για να το αναλύσουν. Υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμη που έχουμε να μάθουμε γι' αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που η ανάλυση αυτού του αντικειμένου θα είναι πολύ σημαντική», είπε ο Τριντό στους δημοσιογράφους.

Το Σάββατο ένα «αντικείμενο αγνώστου ταυτότητας» καταρρίφθηκε ενώ πετούσε σε μεγάλο ύψος στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, μια ημέρα μετά την κατάρριψη από τις ΗΠΑ άλλου «αντικειμένου» που βρισκόταν σε μεγάλο ύψος πάνω από την Αλάσκα.

«Διέταξα να καταρριφθεί αντικείμενο αγνώστου ταυτότητας που παραβίασε τον καναδικό εναέριο χώρο», ανέφερε ο Τριντό μέσω Twitter. «Απογειώθηκαν εσπευσμένα μαχητικά αεροσκάφη του Καναδά και των ΗΠΑ και αμερικανικό (καταδιωκτικό) F-22 έπληξε το αντικείμενο», διευκρίνισε.

«Οι καναδικές ένοπλες δυνάμεις θα περισυλλέξουν και θα αναλύσουν» τα συντρίμμια του «αντικειμένου», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της πλειοψηφίας της αμερικανικής Γερουσίας Τσακ Σούμερ, σε σημερινή συνέντευξή του στο ABC δήλωσε ότι αξιωματούχοι της αμερικανικής υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας εκτιμούν ότι τα ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν πάνω από την Αλάσκα και τον Καναδά ήταν μπαλόνια.

Δεν αναφέρθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες στο θέμα, αλλά είπε ότι τα αντικείμενα αυτά ήταν πολύ μικρότερα από το πρώτο μπαλόνι που περιφερόταν στον αμερικανικό εναέριο χώρο και καταρρίφθηκε πάνω από την Νότια Καρολίνα το περασμένο Σάββατο.

Ο Σούμερ δεσμεύτηκε ότι αν κινδυνεύσουν αμερικανοί πολίτες ή τα αμερικανικά συμφέροντα θα ληφθούν οι ανάλογες ενέργειες.

Το αντικείμενο που καταρρίφθηκε χθες πάνω από τα εδάφη Γιούκον είναι το δεύτερο που καταρρίπτεται από μαχητικό των ΗΠΑ μέσα σε περίπου 24 ώρες. Ιπτάμενο «αντικείμενο» που χονδρικά είχε «μέγεθος όσο ένα μικρό αυτοκίνητο» καταστράφηκε προχθές Παρασκευή διότι ήγειρε «απειλή για την ασφάλεια των αερομεταφορών», σύμφωνα με τον Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

Οι δύο επιχειρήσεις καταγράφηκαν μια εβδομάδα μετά την κατάρριψη από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία αυτού που το Πεντάγωνο περιέγραψε ως κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας, η οποία αντέδρασε οργισμένα, αντιτείνοντας πως επρόκειτο για μετεωρολογικό αερόστατο που χρησιμοποιείτο για «επιστημονική έρευνα» κι απλώς εξετράπη της πορεία του και εισήλθε «ακούσια» στον αμερικανικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα Global Times, η Κίνα ετοιμάζεται να καταρρίψει από την πλευρά της ένα άγνωστης προέλευσης ιπτάμενο αντικείμενο το οποίο εντοπίστηκε σήμερα στα ανοικτά των ακτών της πόλης Ριζάο στην επαρχία Σαντόνγκ, ανάμεσα στην Σανγκάη και στο Πεκίνο.

Αλιείς στην περιοχή κλήθηκαν με μήνυμα να φροντίσουν για την ασφάλειά τους.