Ουκρανία: Δείτε τη στιγμή που ένας χαμένος μέρες σκύλος βρίσκει και πάλι τον άνθρωπό του

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βιντεάκι από την Oυκρανία έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες. Tο βίντεο δείχνει ένα σκυλάκο στην πόλη Μπούχα, μια πόλη που βρίσκεται βορειοδυτικά του Κιέβου, να τρέχει στο δρόμο προς μία κατεύθυνση χωρίς να του αποσπά τίποτα την προσοχή.

Ο σκύλος δεν τρέχει να ξεφύγει από κάτι αλλά πηγαίνει κατά πάνω στον κηδεμόνα του που τον είχε χάσει στον πανικό του πολέμου αρκετές μέρες. Ο σκύλος εντοπίστηκε μόνος του να περιφέρεται στους δρόμους από κάποιους ανθρώπους στην περιοχή εκεί. Φαινόταν χαμένος. Ευτυχώς βρήκαν τον άνθρωπο που τον είχε χάσει και του τον πήγαν.

Ο σκύλος λοιπόν, βλέποντας απέναντι τον άνθρωπό του αρχίζει να τρέχει, με αποτέλεσμα να πέσει στην αγκαλιά του και να κάνει στην κυριολεξία σαν τρελός.

Η Μπούχα έχει έρθει στο προσκήνιο αυτές τις μέρες για την αποκάλυψη μιας θηριωδίας. Η πιο σκληρή στιγμή του πολέμου στην Ουκρανία, όπως είπαν, ήταν η αποκάλυψη των αμάχων που κείτονταν νεκροί, εκτελεσμένοι, στους δρόμους της Μπούχα.

Την 1η Απριλίου η Μπούχα απελευθερώθηκε από τους Ρώσους κατακτητές. Στις 2 Απριλίου, ο δήμαρχος της Μπούχα, Anatoli Fedoruk, ανακοίνωσε ότι σχεδόν 300 πολίτες είχαν ταφεί σε ομαδικούς τάφους και ότι δεκάδες πτώματα βρίσκονταν στους δρόμους, ορισμένοι με δεμένα χέρια. Από το πρωί της 4ης Απριλίου, θάφτηκαν 330-340 άμαχοι που σκοτώθηκαν από Ρώσους στη πόλη.

Στις 3 Απριλίου, ο Γενικός Εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι 410 πτώματα σκοτωμένων πολιτών μεταφέρθηκαν για να εξεταστούν από ιατροδικαστές στο Κιέβο.

Αυτά είναι τα θλιβερά και δυσάρεστα του πολέμου. Όμως εμείς ας μείνουμε στον όμορφο και ευτυχισμένο σκυλάκο που βρήκε και πάλι, στην πόλη αυτή που έγιναν τόσα, τον άνθρωπό του.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, [email protected]