Ουκρανία: Ο Καναδός sniper Wali απαντά στους Ρώσους – «Είμαι ζωντανός»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


…του Γιώργου Μιχαϊλίδη για το Πρώτο Θέμα

Ο θρυλικός ελεύθερος σκοπευτής μιλά από τη μυστική τοποθεσία όπου βρίσκεται και προειδοποιεί τους εισβολείς - «Αν έρθουν στο Κίεβο θα το μετανιώσουν» - Πώς απάντησε στις φήμες που διαδόθηκαν πως έχει σκοτωθεί

Την δική του απάντηση στις φήμες τις οποίες διέδωσαν Ρώσοι πως τον σκότωσαν, δίνει οΚαναδός sniper Wali, ο θρύλος του Αφγανιστάν και του Ιράκ που μετέβη εθελοντικά στην Ουκρανία για να βοηθήσει τους αμυνόμενους να πολεμήσουν τα στρατεύματα του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η είδηση πως έλαβε την απόφαση να μεταβεί στο Κίεβο έλαβε παγκόσμιες διαστάσεις με το ηθικό των Ουκρανών να αναπτερώνεται μπροστά στη θέα του και την διαβεβαίωσή του πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να τους βοηθήσει. Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε δηλώσει πως εάν οι Ρώσοι κάνουν το λάθος να μπουν στο Κίεβο, δεν θα ξέρουν από πού τους χτυπάνε…

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες είχε κυκλοφορήσει η είδηση, προφανώς από ρωσικούς κύκλους, πως ο Wali είναι νεκρός. Έτσι, παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο sniper λίγες ώρες μετά την άφιξή του στο Κίεβο είχε δηλώσει πως θα χάσει επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο κλείνοντας το κινητό του σε μία προσπάθεια να μην εντοπιστεί, έδωσε συνέντευξη στο Global News προκειμένου να απαντήσει στις ανυπόστατες φήμες.

Μιλώντας από την περιοχή του Κιέβου στο Global News την Τρίτη, είπε ότι είναι «τρώει καλά, είναι ξεκούραστος και είναι πολύ καλά». Αν και δηλώνει πως δεν ξέρει από πού προήλθαν οι φήμες, είπε ότι ήταν έκπληξη για αυτόν όταν βγήκε από την πρώτη γραμμή πριν από αρκετές ημέρες. «Ήμουν το τελευταίο άτομο που έμαθε τα νέα ότι ήμουν νεκρός», είπε.