Στείλαμε όπλα στην Ουκρανία αλλά ο Ζελένσκι ευχαρίστησε προσωπικά τον Ερντογάν


Μπορεί η Ελλάδα να ήταν από τις πρώτες χώρες που στήριξαν ανοιχτά και έμπρακτα τον ουκρανικό λαό στην προσπάθειά του να αντισταθεί στην εισβολή των Ρώσων, αλλά φαίνεται ότι δεν εκτιμήθηκε δεόντως από τον πρώην παίκτη ριάλιτι και νυν πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι!

Ποιο ήταν το διπλωματικό αντάλλαγμα;

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε νέες δηλώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία και μεταξύ άλλων είπε ένα «μεγάλο ευχαριστώ» στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τούρκος πρόεδρος έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ασφάλεια της χώρας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «έχω πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο Ερντογάν. Βοήθησε όταν μας πουλήσανε τα drones και με άλλους ανθρώπους που είχε βοηθήσει ο πρόεδρος Ερντογάν. Πολιτικά έχει κάνει προσπάθειες για να καταλάβει την κατάσταση ο πρόεδρος της Ρωσίας».

Επίσης, τόνισε πως «ο Ερντογάν είναι ένας ισχυρός πρόεδρος και δεν έχω προβλήματα μαζί του, γιατί θεωρώ ότι είναι κάποιος που προσπαθεί να συνεισφέρει στην ασφάλεια της Ουκρανίας».

Υπενθυμίζεται, ότι η Τουρκία στις 28/2 ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει την συνθήκη του Μοντρέ και κλείνει τα Στενά του Βοσπόρου για τα πολεμικά πλοία, αλλά αφού επέτρεψε και να περάσει ολόκληρος ο Ρωσικός στόλος, αλλά και ο Ερντογάν δεν προέβη σε καμία κύρωση κατά της Τουρκίας

Καθηγητές, Διεθνολόγοι, Στρατηγοί και Ναύαρχοι κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία

Ακόμα και οι συντηρητικοί Καθηγητές, Διεθνολόγοι, Στρατηγοί και Ναύαρχοι διαφωνούν με την απόφαση Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή στο να εμπλακεί η Ελλάδα στον πόλεμο στέλνοντας όπλα στους Ουκρανούς. Κανέναν από αυτούς δεν τον λες… αντιπολιτευόμενους

Δείτε τις δηλώσεις τους

Γιάννης Ζουγανέλης: “Γιατί ο Πρωθυπουργός δεν κράτησε ουδέτερη στάση όπως το Ισραήλ;”

Σάββας Καλεντερίδης κατά της αποστολής όπλων: “Η Τουρκία θα κερδίσει 20 δισ από τους Ρώσους Τουρίστες. Η Τουρκία εξάγει, οι δικοί μας αγρότες όχι” Μόνο εμείς έχουμε υποχρεώσεις στην συμμαχία του NATO; Η Τουρκία δεν έχει; ”

Ο Στρατηγός ε.α. Γεώργιος Καμπάς και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ: “Προβληματισμένος με την αποστολή όπλων από τον Μητσοτάκη. Ισως χρησιμοποιηθεί εναντίον μας από την Τουρκία”

Δρ. Iωάννης Μάζης κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία από την Ελλάδα: “Παρακινδυνευμένη η αποστολή όπλων από την Δύση στην Ουκρανία

Ο Ναύαρχος ε.α. Βασίλης Πολίτης εναντίον της αποστολής όπλων στην Ουκρανία από την Ελλάδα “Δεν ήταν σωστή απόφαση. Αντί είμαστε μέρος της λύσης, είμαστε μέρος του προβλήματος ”

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γρίβας κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία από την Ελλάδα “Παρακινδυνευμένη η αποστολή όπλων από την Δυση στην Ουκρανία”