Ομοφυλοφιλοκτονία: «Έτσι σκότωσα τον Νίκο Κάτσικα μετά το σεξ» – Τι ομολόγησε ο ντελιβεράς που έσφαξε τον δημοσιογράφο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο δολοφόνος υποστηρίζει ότι του ζητήθηκε να συνευρεθούν ερωτικά με αντάλλαγμα - Τι αναφέρουν τα αιγυπτιακά ΜΜΕ

Σοκ έχει προκαλέσει σε Ελλάδα και Αίγυπτο η στυγερή δολοφονία του Νίκου Κάτσικα, ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο Καΐρο, ο οποίος βρέθηκε σφαγμένος μέσα στο διαμέρισμά του.

Οι έρευνες των αιγυπτιακών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, με τον δράστη να έχει συλληφθεί και να έχει ομολογήσει τις φριχτές πράξεις του, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ. Ο ανταποκριτής εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του, στην περιοχή Sheikh Zayed, την Δευτέρα όταν οι γείτονες του αντιλήφθηκαν μια έντονη δυσάρεστη οσμή να έρχεται από το διαμέρισμά του και κάλεσαν την αστυνομία. Οι άνδρες των αιγυπτιακών αρχών βρήκαν τον δημοσιογράφο μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ στο σώμα του έφερε πολλές μαχαιριές.

Μετά από έρευνες, η αστυνομία ταυτοποίησε και εντόπισε τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης. Πρόκειται για έναν διανομέα φαγητού, με τον οποίο το θύμα φέρεται να διατηρούσε φιλική σχέση τις τελευταίες ημέρες πριν την δολοφονία του, καθώς, σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα, βρέθηκαν συνομιλίες τους στο κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή ιστοσελίδα elrai.net, οι αρχές εξετάζουν σεξουαλικά κίνητρα πίσω από το στυγερό έγκλημα. Το θύμα και ο δολοφόνος του είχαν γνωριστεί σε εστιατόριο και είχαν ανταλλάξει τηλέφωνα. Ο δράστης ομολόγησε το έγκλημα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ υποστήριξε ότι ο δημοσιογράφος τον είχε καλέσει στο σπίτι του.

«Μου ζήτησε να βρεθούμε ερωτικά με αντάλλαγμα»

Ενώ βρισκόταν μαζί του στο διαμέρισμά του, ο δράστης υποστήριξε ότι ο δημοσιογράφος τον ρώτησε για τις συνθήκες διαβίωσής του και ο ίδιος παραπονέθηκε ότι βρισκόταν σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. Τότε, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο ντελιβεράς, ο ανταποκριτής του ζήτησε να συνευρεθούν ερωτικά και ότι θα τον βοηθούσε προσφέροντας του κάποιο χρηματικό ποσό. Ο δράστης υποστήριξε ότι δέχτηκε και πλάγιασε μαζί του. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο δολοφόνος, το θύμα αρνήθηκε να του δώσει τα λεφτά και εκείνος του επιτέθηκε. Αφού τον γρονθοκόπησε, στη συνέχεια τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Στη συνέχεια, αφού είχε σιγουρευτεί ότι τον είχε αποτελειώσει, ο ντελιβεράς του άρπαξε 260 ευρώ που βρήκε στο διαμέρισμα, τρία κινητά τηλέφωνα και αντικείμενα αξίας και μετά τράπηκε σε φυγή.

Στη σορό του 56χρονου δημοσιογράφου πραγματοποιήθηκε νεκροψία- νεκροτομή και στη συνέχεια παραδόθηκε στην ελληνική πρεσβεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Κάτσικας ήταν ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το 2016 και συνεργαζόταν με την ΕΡΤ. Ο ίδιος ήταν ιδρυτής της εφημερίδας «Φως» στο Καΐρο και εξέδιδε τη μηνιαία έκδοση του Αλεξανδρινού Ταχυδρόμου στην Αλεξάνδρεια. Επιπλέον, ήταν ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας στην Αίγυπτο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου.