Δείτε: Η πρώτη φωτογραφία μέσα από το θέατρο που έπεσε η οροφή


Περισσότεροι από 80 θεατές τραυματίστηκαν από την κατάρρευση μέρους της οροφής του θεάτρου Apollo στο κεντρικό Λονδίνο το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της δημοφιλούς παράστασης «Το περίεργο συμβάν του σκύλου τη νύχτα».


Την ώρα του ατυχήματος περίπου 720 άνθρωποι βρίσκονταν στο θέατρο, λίγες δεκάδες μέτρα από το Πικαντίλι, την καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν πώς αρχικά ακούστηκε ένα τρίξιμο και στη συνέχεια κομμάτια της οροφής μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης έπεσαν πάνω στο κοινό που καθόταν στις θέσεις μπροστά από τη σκηνή.

Η οροφή παρέσυρε και την εγκατάσταση φωτισμού, ωστόσο σε σύντομο χρονικό διάστημα οι διασώστες ενημέρωσαν πως δεν υπήρχαν παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

Η αρχική εκτίμηση είναι πως οι εργασίες που πραγματοποιούνται σε διπλανό κτίριο δεν ευθύνονται για το ατύχημα.

Το Apollo, όπως και τα περισσότερα θέατρα του Γουέστ Εντ του Λονδίνου είναι παλαιά, έχοντας κατά καιρούς εγείρει ανησυχίες γα την ασφάλειά τους. Το συγκεκριμένο θέατρο κτίστηκε το 1901 και έχει 775 θέσεις σε τέσσερα επίπεδα, ενώ είναι μεταξύ άλλων γνωστό για την πολύ απότομη κλίση του εξώστη του.