Παγκόσμια απειλή – Τσέρνομπιλ: Η φωτιά πλησιάζει τον πυρηνικό σταθμό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες της Ουκρανίας για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε το Σάββατο (04/04), στη ζώνη αποκλεισμού που περιβάλλει τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ.

Συνεχίζεται για ένατη ημέρα η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην «αποκλεισμένη ζώνη» του Τσερνόμπιλ.. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από χορτάρια, που πήραν φωτιά στις 4 Απριλίου.

Η φωτιά πέρασε και στην αριστερή όχθη του ποταμού Πρίπιατ και πλησιάζει το κουφάρι του πυρηνικού σταθμού, όπου είχε σημειωθεί η διαρροή. Πολλά εγκαταλελειμμένα κτίρια ή άλλοτε κατοικούμενα χωριά στην περιοχή κάηκαν εντελώς. Στην περιοχή επικρατεί ισχυρός άνεμος, που αλλάζει συνεχώς φορά.

Εκτός από τους πυροσβέστες επιχειρούν και δασικοί υπάλληλοι, ωστόσο οι υποδομές και οι δυνατότητες του ουκρανικού κράτους δεν φαίνεται να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν και αυτόν τον κίνδυνο, όταν ήδη δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό.

Στην αρχή της πυρκαγιάς αυτής τοπικοί αξιωματούχοι είχαν αναφέρει ότι αυξήθηκαν οι τιμές της ραδιενέργειας έως και 16 φορές πάνω από το κανονικό.

Πηγή