Κωνσταντινούπολη: Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη κοντά στην Αγιά Σοφιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έκρηξη σημειώθηκε στις 10:20 το πρωί στο κέντρο της πιο τουριστικής περιοχής της Κωνσταντινούπολης, κοντά στην Αγιά Σοφιά, στην πλατεία Σουλταναχμέτ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση του τραμ, όπου περίμεναν αρκετοί πολίτες και τουρίστες και για το λόγο αυτό υπάρχουν ήδη πολλοί τραυματίες, ενώ πληροφορίες του πρακτορείου Dogan αναφέρουν πως ήδη υπάρχουν «αρκετοί νεκροί». Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε ή δέκα ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα με βομβιστή αυτοκτονίας, που είχε στόχο ένα γκρουπ τουριστών. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet ότι είδε άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά στον τόπο της έκρηξης. Η εφημερίδα σημειώνει ότι πρόκειται για μία επιβεβαιωμένη πληροφορία. Άλλες μαρτυρίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, αναφέρουν πως είδαν ανθρώπινα μέλη διασκορπισμένα στο σημείο.

Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της πόλης.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί κάτω από παγκάκι και πως από την έκρηξη τραυματίστηκαν γερμανοί τουρίστες.