ΣΟΚ: Πέθανε 20χρονος ποδοσφαιριστής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο πένθος έχει βυθιστεί η Πορτογαλία μια μέρα πριν τη ρεβάνς του αγώνα μπαράζ με τη Σουηδία, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου 20χρονου παίκτη κατά τη διάρκεια αγώνα.

Ο Κάρλος Αλεξάντερ Μάρκες υπέστη ανακοπή καρδιάς την Κυριακή, την ώρα που αγωνιζόταν στο ματς της Τουριζένσι με την Καραπινερένσι. Ο 20χρονος άσος, που στο παρελθόν είχε περάσει από τις Πόρτο και Μπράγκα, ήταν διεθνής με την Ελπίδων της Πορτογαλίας.

Ο Μάρκες λιποθύμησε στον αγωνιστικό χώρο πριν το δεκάλεπτο του αγώνα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών και των συμπαικτών του να τον συνεφέρουν, κατέληξε. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και αποδόθηκε σε ανακοπή καρδιάς. Πάντως, οι άνθρωποι της Τουριζένισι υποστήριξαν ότι ο Μάρκες ήταν υγιέστατος και ποτέ δεν είχε παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Πορτογαλίας ζήτησε από την UEFA να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του άτυχου ποδοσφαιριστή πριν την έναρξη του αποψινού αγώνα μεταξύ της εθνικής Ελπίδων της χώρας, με το Ισραήλ, κάτι που έγινε δεκτό.