Εικόνες σοκ στην Κίνα: Ανεμοστρόβιλος παρέσυρε φουσκωτό κάστρο, σκότωσε δυο παιδιά.


Εικόνες που παγώνουν το αίμα. Ανεμοστρόβιλος σαρώνει τα πάντα, παρασύρει φουσκωτό κάστρο μέσα στο οποίο υπήρχαν παιδιά και το σηκώνει σαν… καρυδότσουφλο στον αέρα. Οι στιγμές τρόμου σημειώθηκαν στην επαρχία Χενάν, στην Κίνα.

Δυο παιδιά νεκρά και άλλοι 20 άνθρωποι τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος στην Κίνα. Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου προκαλούν σοκ και τρόμο. Ανεμοστρόβιλος σαρώνει ένα υπαίθριο χώρο και σηκώνει στον αέρα ένα τεράστιο φουσκωτό κάστρο!

Το σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή στην πόλη Τιανμιάο περίπου στις 15:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας).

Video του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου CGNT έχει καταγράψει τη στιγμή που φουσκωτό κάστρο να σηκώνεται ψηλά στον αέρα από τον ανεμοστρόβιλο, πριν πέσει ξανά στο έδαφος μερικά μέτρα πιο μακριά, την ώρα που πανικόβλητοι άνθρωποι έτρεχαν να γλιτώσουν, κάποιοι κρατώντας τα παιδιά τους στα χέρια.

Μία μητέρα δήλωσε στα τοπικά μέσα ότι είδε παιδιά να πέφτουν από ύψος περίπου 20 μέτρων, αναφέρει το BBC.

Από την πλευρά του, αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης δήλωσε στην εφημερίδα South China Morning Post ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν για το περιστατικό ευθύνεται και «ο ανθρώπινος παράγοντας».

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 18 άλλα παιδιά και δύο ενήλικες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία. Ένα από τα παιδιά νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ τα υπόλοιπα φέρουν ελαφρά τραύματα.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των νεκρών, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του φουσκωτού κάστρου.

Πηγή: www.newsit.gr