Ερντογάν: Επαναφέρω την θανατική ποινή – Ταΐζουμε τσάμπα τους πραξικοπηματίες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έτοιμος να επαναφέρει τη θανατική ποινή στην Τουρκία δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τόνισε ότι είναι ενοχλημένος που πρέπει να... ταΐζει στην φυλακή τους υπαίτιους του πραξικοπήματος του 2016.

Ο πρόεδρος Ερντογάν υποστήριξε, επίσης, ότι ήταν λάθος η κατάργηση της εσχάτης των ποινών.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση στην πόλη Ερεγλί , την οποία μετέδωσε το τουρκικό κανάλι NTV, ο Τούρκος ηγέτης είπε:

“Κάναμε λάθος όταν καταργήσαμε την θανατική ποινή. Γιατί; Την νύχτα της 15ης Ιουλίου (σ.σ. του 2016 κατά την απόπειρα πραξικοπήματος) σκοτώθηκαν 251 συμπολίτες μας.

Ακόμη και αν περάσουν την ζωή τους στη φυλακή, με πειράζει το γεγονός, ότι πρέπει να τους ταΐζουμε. Εάν σε σχέση με αυτό η Βουλή μας λάβει τέτοια απόφαση (σ.σ. να επαναφέρει την θανατική ποινή), τότε θα την επικυρώσω”.Ερντογάν: Τι έλεγε το καλοκαίρι του 2018

Παρόμοιες δηλώσεις για την επαναφορά της θανατικής ποινής ο Τούρκος πρόεδρος είχε κάνει και τον Αύγουστο του 2018, λέγοντας τότε ότι “η χώρα αντιμετωπίζει με ευαισθησία το θέμα αυτό” και, αν η Βουλή ψηφίσει έναν τέτοιο νόμο, ο ίδιος θα τον επικυρώσει.

Τον Φεβρουάριο ο Τούρκος πρόεδρος είχε ασκήσει κριτική στην ηγεσία της Αιγύπτου επειδή υιοθετεί την θανατική ποινή ως τιμωρία, χαρακτηρίζοντας την εφαρμογή της ως “έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”…

Είχε επίσης δηλώσει ότι είναι αδύνατον να υπάρξουν οι οποιεσδήποτε επαφές με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμνπτέλ Φατάχ αλ Σίσι όσο “η χώρα δεν ανακοινώσει γενική αμνηστία”.

Ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε και πάλι την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την τρομοκρατική επίθεση στην Νέα Ζηλανδία στις 15 Μαρτίου, λέγοντας το εξής:

“Αν η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας δεν πράξει αυτό που πρέπει, τότε θα το κάνουμε εμείς. Στην περίπτωση αυτή θα κάνω διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση αυτής της χώρας. Ο τρομοκράτης πρέπει να τιμωρηθεί με τον πιο αυστηρό τρόπο”!

Πηγή: www.newsit.gr