To 2002 γεννήθηκαν τα πιο σπάνια σιαμαία. Σήμερα είναι 2 πανέμορφες κοπέλες που ζουν χωριστά τη ζωή τους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στις 26 Φεβρουαρίου 2002, τα δίδυμα Kendra και Maliyah Herrin γεννήθηκαν έχοντας κοινά το παχύ έντερο, την ουροδόχο κύστη, ήπαρ και ένα μόνο νεφρό.

Οι γονείς τους, η Erin και ο Jake, αντιμετώπισαν μια θλιβερή απόφαση: είτε να χωρίσουν τα κορίτσια, είτε να τα κρατήσουν μαζί. Και οι δύο επιλογές έθεταν τη ζωή τους σε κίνδυνο.

«Ένας γιατρός μας είχε πει, πως νόμιζε ότι, τα πάντα από το στήθος των δίδυμων και κάτω ήταν διαλυμένα και δεν είχαν τα όργανα που χρειάζονταν, για να επιβιώσουν μόνα τους, έξω από τη μήτρα μου», ανέφερε η Erin.

«Ένας άλλος γιατρός, μας είπε να κάνουμε έκτρωση γιατί ήταν πολύ περίπλοκο. Αλλά είχα δει τα πρόσωπα των κοριτσιών μου, από μαγνητική τομογραφία και ένιωθα ερωτευμένη μαζί τους. Ήμουν αποφασισμένη να κάνω ό,τι χρειαστεί για να τους φέρω στον κόσμο με ασφάλεια, ακόμα κι αν σήμαινε να διακινδυνεύσω τη ζωή μου ».

Οι Erin και Jake αποφάσισαν στο τέλος να χωρίσουν τα δίδυμα όταν ήταν 4 χρονών, θεωρώντας πως θα τους έδιναν έτσι, πιο πολλές ευκαιρίες για μια κανονική ζωή. Ήταν όντως μια πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση και μια η οποία μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Δεδομένου ότι η Maliyah και η Kendra ήταν το πρώτο σετ διδύμων που μοιράζονταν ένα νεφρό και επρόκειτο να διαχωριστούν, η επικείμενη χειρουργική επέμβαση έγινε εθνική είδηση. Φυσικά, η Erin ήταν συναισθηματικά φορτισμένη μπροστά στις κάμερες, καθώς η Maliyah και η Kendra υπέστησαν αυτή την πρωτοποριακή διαδικασία.

Παρά το χαμηλό ποσοστό επιβίωσης, οι Kendra και Maliyah κατάφεραν να υπερβούν κάθε προσδοκία. Χάρη σε μια εξαιρετική ομάδα έξι χειρούργων, τα δίδυμα διαχωρίστηκαν επιτυχώς μετά από 26 ώρες. Η Kendra διατήρησε το κοινό τους νεφρό, ενώ ο Maliyah υποβλήθηκε σε αιμοκάθαρση, μέχρι να γίνει μεταμόσχευση νεφρού από τη μητέρα της.

Έπειτα από 4 χρόνια ζωής, η Kendra και η Maliyah είχαν πλέον ως αποστολή τους, να μάθουν να ζουν ως ξεχωριστά άτομα.

«Τα κορίτσια ήταν στην ευχάριστη θέση να είναι πλήρως ανεξάρτητα, αλλά μερικές φορές τις βλέπω να παίζουν και να περπατούν γύρω από το σπίτι με πατερίτσες, ενώ μερικές άλλες φορές, κρατούν το ένα το άλλο όπως γινόταν τη περίοδο που ήταν ενωμένες ακόμα», δήλωσε η Erin.