Νέες απειλές από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κλιμακώνει την επιθετική ρητορική η Άγκυρα μετά τον εντοπισμό κοιτάσματος φυσικού αερίου από την ExxonMobil στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Η "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" είναι συμμέτοχη και του φυσικού πλούτου γύρω από το νησί, λέει ο Ακάρ.
"Μαστίγιο και καρότο" από του Τούρκο υπουργό με αναφορές και στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Ελλάδα.

Συμμέτοχο στα κέρδη του φυσικού πλούτου γύρω από την Κύπρο θέλει το ψευδοκράτος ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Συγκεκριμένα ο κ. Ακάρ δήλωσε -όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή- στο πλαίσιο της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» που βρίσκεται σε εξέλιξη: «Η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» είναι συμμέτοχη και του φυσικού πλούτου γύρω από το νησί. Έχει δικαιώματα στην περιοχή. Όλοι πρέπει να συμπεριφερθούν ανάλογα με αυτά τα δεδομένα».

Για να μην γίνει καμιά παρανόηση μάλιστα ο Ακάρ έσπευσε να τονίσει: «Στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο εργαζόμαστε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας».

Πιστός στην τακτική του «μαστιγίου και του καρότου» ο Τούρκος υπουργός, είχε φροντίσει νωρίτερα να αναφερθεί στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και στις σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα. «Με την γειτονική χώρα Ελλάδα στα πλαίσια της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και να φέρουμε το επίπεδο των σχέσεων μας σε καλύτερο επίπεδο. Με τις συναντήσεις μας με τους ομολόγους μας, με τις επιτροπές που κάνουν συναντήσεις εργαζόμαστε για να φτάσουν οι σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο».

Το «καλό» το φύλαγε για το τέλος των δηλώσεών του, λέγοντας: «Βέβαια στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα εργαζόμαστε ακατάπαυστα και χωρίς καμία έλλειψη για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας τους έθνους μας».

Πηγή: www.newsit.gr